Ξεκίνησε το blame game για την ακύρωση του debate: Αλληλοκατηγορίες μεταξύ των κομμάτων

FILE PHOTO: Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ




Λίγα μόλις λεπτά μετά την οριστικοποίηση του ναυαγίου και τη ματαίωση της διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών, ξεκίνησε η ανταλλαγή ανακοινώσεων απόδοσης ευθυνών, ενώ είναι βέβαιο ότι το θέμα αυτό θα αποτελέσει επί μέρες θέμα διαξιφισμών.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος Τύπου Έφη Αχτσιόγλου κατηγορεί τα κόμματα για προσχηματικά προσκόμματα.

Ειδικότερα αναφέρει: «Μετά τις εξελίξεις για τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής την 1η Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει τη μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία, πέραν αυτής, προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει ο Πρωθυπουργός.

Στη σημερινή Διακομματική Επιτροπή ετέθησαν προσχήματα από διάφορα κόμματα, προκειμένου να μην βρεθεί ημερομηνία άλλη πέραν της 1ης Ιουλίου και να μην πραγματοποιηθεί τελικά το κρίσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση debate.

Κατόπιν τούτου, ο Πρωθυπουργός δηλώνει τη διαθεσιμότητά του για τη διεξαγωγή του debate το βράδυ της 1ης Ιουλίου, ακόμη κι αν χρειαστεί να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο, προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη αυτή τηλεοπτική αντιπαράθεση.

Καλούμε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν με δημοκρατική ευθύνη και να φανούν συνεπή στην αρχική τους δέσμευση να γίνει το debate την 1η Ιουλίου.»

ΝΔ: Ευθύνη της κυβέρνησης

Απαντώντας εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Κωνσταντίνος Ζούλας υπογράμμισε ότι το debate ματαιώνεται με ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος.

«Πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία ενημερώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου και έτσι πρότεινε δύο διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες, την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή. Εκεί δεν υπήρξε συμφωνία των άλλων κομμάτων και σήμερα ξαφνικά ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε και είπε ότι μπορεί τελικά να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου στις 22:00 το βράδυ. Η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε, αλλά δεν κατέστη εφικτό τα άλλα κόμματα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και έτσι ουσιαστικά το ντιμπέιτ ματαιώνεται. Όλα τα άλλα που ακούστηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον προφάσεις εν αμαρτίαις».

Ένωση Κεντρώων: έπαιζαν την κολοκυθιά

Τη λύπης της για το «ναυάγιο», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών εκφράζει, με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

«Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη λύπη της για το “ναυάγιο” του Debate των πολιτικών αρχηγών. Στις σχετικές διαδικασίες, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έπαιζαν την κολοκυθιά και όποια μέρα πρότεινε ο ένας, απέρριπταν οι άλλοι. Προφανώς, θέλουν εκλογές με χρήματα, σποτάκια και προπαγάνδα και όχι διάλογο ενημέρωσης του κόσμου», τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν θα γίνει το debate των πολιτικών για τις εθνικές εκλογές: Δεν βρέθηκε ημερομηνία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: