Βασική προϋπόθεση η οικονομία, για το σχέδιο ειρήνης στην Μέση Ανατολή δηλώνει ο Κούσνερ

File Photo: O Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ότι η ευημερία των Παλαιστινίων δεν είναι εφικτή χωρίς μια δίκαιη πολιτική λύση. EPA, TOM BRENNER




Ο γαμπρός και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ ανέφερε ότι η ευημερία των Παλαιστινίων δεν είναι εφικτή χωρίς μια δίκαιη πολιτική λύση, αλλά η συμφωνία σε μια οικονομική πορεία προς τα εμπρός αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την επίτευξη ειρήνης στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Ο Κούσνερ μιλούσε στην έναρξη των εργασιών της διήμερης διεθνούς διάσκεψης που διεξάγεται στο Μπαχρέιν, την οποία η Ουάσινγκτον δηλώνει ότι αποτελεί το πρώτο μέρος του ευρύτερου πολιτικού σχεδίου της για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Το πρώτο στάδιο του ειρηνευτικού σχεδίου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την Μέση Ανατολή αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα στο Μπαχρέιν, σε μια διάσκεψη για την οποία ο Λευκός Οίκος λέει πως έχει στόχο τη συγκέντρωση 50 δισεκ. δολαρίων σε επενδύσεις, αλλά την οποία οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν ως μια προσέγγιση που βασίζεται στην αρχή «πρώτα η οικονομία» και είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Ο Κούσνερ τονίζει ότι η πολιτική πτυχή του σχεδίου δεν θα συζητηθεί στη διάσκεψη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μανάμα, Μπαχρέιν

Πρόσω ολοταχώς για ένταξη Βόρειας Μακεδονίας σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε.: Διμερείς συναντήσεις Πενταρόφσκι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: