Τσιτσιπάς πριν το Fever Tree Championships: «Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα»

Στέφανος Τσιτσιπάς. EPA, SRDJAN SUKI




Τη βεβαιότητα ότι οι δυνατότητές του στο γρασίδι είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με αυτές που έχει παρουσιάσει έως τώρα, εξέφρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο πριν την πρεμιέρα του στο Fever Tree Championships την Τρίτη 18 Ιουνίου απέναντι στον Βρετανό Κάιλ Έντμουντ.

«Δεν έχω δείξει ακόμα αυτά που μπορώ στο γρασίδι. Δεν είναι εύκολο συνηθίσεις γρήγορα σε διαφορετικές επιφάνειες μέσα στη χρονιά. Ίσως χρειαστώ επιπλέον χρόνο για να συνηθίσω σε μια επιφάνεια που δεν έχω παίξει για έναν χρόνο. Με τον Κάιλ νομίζω ότι είμαστε ισάξιοι. Δεν έχει παίξει κι αυτός πολύ στο γρασίδι, οπότε θα είναι ζήτημα σωστών αποφάσεων και συγκέντρωσης, γιατί όλα μπορούν να συμβούν στο γρασίδι. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ χώματος και χόρτου. Πρέπει να μείνεις πιο χαμηλά, πρέπει να έχεις πιο γρήγορες αντιδράσεις και δεν χρειάζεται να παίζεις υπερβολικό τένις. Πρέπει απλά να παίζεις καθαρά και να ανεβαίνεις στο φιλέ. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να σπινάρεις τη μπάλα πολύ, ή να προσπαθείς να ανοίξεις το court. Αυτά δεν δουλεύουν καλά στο γρασίδι. Πρέπει να είσαι χαμηλά, να ανεβαίνεις στο φιλέ και να σερβίρεις καλά», είπε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος επανέλαβε ότι μεγάλος του στόχος είναι να αγωνιστεί στον τελικό της ATP Race, τον προσεχή Νοέμβριο.

«Θα ήθελα να δω πολύ τον εαυτό μου να παίζει στην Ο2 Arena τον Νοέμβριο», είπε ο Έλληνας τενίστας απαντώντας σε ερώτηση για το αξιοθέατο που θα ήθελε να επισκεφθεί περισσότερο στο Λονδίνο, ενώ σχετικά με το άγχος που μπορεί να έχει η παρθενική του εμφάνιση σε Νο-1 ταμπλό ενός ATP World Tour 500 τουρνουά, ξεκαθάρισε πως «δεν κοιτάω τις κληρώσεις. Δεν ξέρω ποιος είναι στο διπλό μου ταμπλό. Δεν ξέρω ποιος είναι Νο2 του ταμπλό. Απλά παίζω, πρέπει να παίξω. Δεν χρειάζεται να σκέφτομαι αν είμαι Νο1 ή Νο2. Αν σκέφτεσαι ότι είσαι το Νο1 και είσαι φαβορί και όλοι περιμένουν να κερδίσεις, μπορεί να γίνεις λίγο τεμπέλης και περιμένεις τα πράγματα να γίνουν πιο εύκολα για σένα επειδή είσαι Νο1 ή Νο2. Πρέπει να παίξω με τον τρόπο που παίζω συνέχεια, χωρίς να σκέφτομαι αυτές τις λεπτομέρειες. Οι παίκτες με γνωρίζουν πλέον και ξέρουν τι να περιμένουν. Οπότε ελπίζω να τα πάω καλά και να φύγω από το γρασίδι με τις καλύτερες αναμνήσεις από την επιφάνεια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: