Τσίπρας μέτρησε τη ζημιά και αναγκάστηκε να σπάσει το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ: Θα πάει την Τρίτη

Το τηλεοπτικό studio στου ΣΚΑΪ. Φωτογραφία via twitter.com/atsipras




Με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι σπάει το σκληρό εμπάργκο που είχε επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στον όμιλο ΣΚΑΪ με απαγόρευση όλων των στελεχών του να εμφανίζονται τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο του Φαλήρου.

Είναι προφανές ότι με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται ένας πολύμηνος κύκλος αποχής που όπως υποστηρίζουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά μεν έστειλε ένα σαφές μήνυμα, αλλά στην πορεία μάλλον έβλαψε το κυβερνών κόμμα καθώς απέκλεισε τα στελέχη του από τη δυνατότητα να εμφανίζονται σε ένα μέσο με μεγάλη απήχηση και να επιχειρηματολογούν υπέρ των απόψεων και των θέσεών τους.

Εκ του αποτελέσματος κρίνεται μάλλον ανεπιτυχής αυτή η εμμονή καθώς όχι μόνο δεν απέδωσε αλλά και έβλαψε τελικά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του σε μια εποχή έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης. Ανάγκασε μάλιστα και δημοσιογράφους, κυρίως, της Αυγής, να υποδύονται τον μανδύα των κυβερνητικών στελεχών προκειμένου να υπάρχει μεν αντίλογος χωρίς όμως να ανακαλείται η απόφαση.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι το εμπάργκο επιβλήθηκε μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι εξαιτίας της μετάδοσης πληροφοριών ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αποπομπή τόσο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη όσο και της Πυροσβεστικής που τελικά επιβεβαιώθηκαν λίγες ημέρες αργότερα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αρχικά μέσω του λογαριασμού του στο twitter: «Αποφάσισα τη Τρίτη το βράδυ να πάω στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Να ακουστούν & εκεί τα επιχειρήματά μας. Αν ο κ.Μητσοτάκης αποφάσισε να δοξαστεί κρυπτόμενος, εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να φτάσει η αλήθεια σε όλο τον λαό.Χωρίς κανένα φόβο, σε οποιοδήποτε περιβάλλον.»

Και λίγο αργότερα, μέσω του λογαριασμού του στο facebook έκανε αναλυτική αναφορά υποστηρίζοντας:

«Ο κ. Μητσοτάκης τόσο καιρό, αποφεύγει την προγραμματική αντιπαράθεση. Δε θέλει debate, γιατί δεν θέλει οι πολίτες να ακούσουν τι πρεσβεύει ο καθένας. Ποιο πρόγραμμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη, τις φορολογικές ελαφρύνσεις, τις συντάξεις, τις αυξήσεις στους μισθούς, το κοινωνικό κράτος. Και ποιο είναι το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ, που ο κ. Μητσοτάκης εξωραΐζει με διαφημιστικά ευχολόγια, προκειμένου να κρύψει την επιστροφή στα πιο σκοτεινά χρόνια της λιτότητας που απεργάζεται. Η προγραμματική αντιπαράθεση όμως, δε θα αποφευχθεί όσο και να το θέλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κρύβεται, ούτε φοβάται. Έχουμε επιχειρήματα, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Προχθές, στην Τρίπολη, με πλησίασε ένας άντρας γύρω στα εξήντα. Μου είπε, «θέλω να σου πω κάτι. Αφού ο Μητσοτάκης αρνείται το debate, πήγαινε εσύ στο γήπεδό του και άστον αν θέλει να μην έρθει να αγωνιστεί».

Του λέω τι εννοείς; Μου λέει, «πήγαινε στον ΣΚΑΙ και άστους να σε ρωτήσουν ό,τι θέλουν ανοιχτά και να απαντήσεις ανοιχτά. Και άστον να μην έρθει, αφού δεν τολμά. Εσύ τολμάς…». Του είπα δεν έχεις άδικο.

Αποφάσισα λοιπόν την Τρίτη το βράδυ να πάω στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Κι εκεί, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, να εκθέσω τις θέσεις μας και την προγραμματική μας αντιπαράθεση με τη ΝΔ.

Να ακουστούν και εκεί τα επιχειρήματά μας. Αν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να δοξαστεί κρυπτόμενος, εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να φτάσει η αλήθεια σε όλο τον λαό. Χωρίς κανένα φόβο, σε οποιοδήποτε περιβάλλον.»

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται ένας πολύμηνος κύκλος αποχής που όπως υποστηρίζουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά μεν έστειλε ένα σαφές μήνυμα αλλά στην πορεία μάλλον έβλαψε το κυβερνών κόμμα καθώς απέκλεισε τα στελέχη του από τη δυνατότητα να εμφανίζονται σε ένα μέσο με μεγάλη απήχηση και να επιχειρηματολογούν υπέρ των απόψεων και των θέσεών τους.

Οι αναρτήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

 

Hellas Journal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: