Τροπολογίες Σταθάκη για τη ΡΑΕ κατατέθηκαν την Πέμπτη στη Βουλή

Ο ΥΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης μιλάει στην Ολομέλεια, στην σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Τροπολογίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατατέθηκαν την Πέμπτη στη Βουλή στο νομοσχέδιο για το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Με την πρώτη τροπολογία γίνεται τακτοποίηση σοβαρών εκκρεμοτήτων της αγοράς των ΑΠΕ και ρυθμίσεις σε τεχνικής φύσης ζητήματα για την ισχύ αδειών έργων.

Στη δεύτερη τροπολογία του ΥΠΕΝ επανέρχονται διατάξεις για τον περιορισμό της αστικής και ποινικής ευθύνης μελών της ΡΑΕ και του προσωπικού της γραμματείας από τυχόν αγωγές τρίτων ιδιωτών.

Θεσπίζεται η κάλυψη δικαστικών εξόδων και εξόδων νομικής υποστήριξης σε υποθέσεις της Αρχής, των μελών της ή του προσωπικού της για ζητήματα που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους στην Αρχή. Αντίστοιχες ρυθμίσεις βρίσκονται ήδη σε ισχύ και για άλλες ανεξάρτητες αρχές.

Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Παράλληλα στην ίδια τροπολογία έρχεται και η αλλαγή του καθεστώτος των προσλήψεων με τη ΡΑΕ να παρακάμπτει ουσιαστικά το ΑΣΕΠ και να προχωρά εκείνη στην αξιολόγηση των υποψηφίων για την κάλυψη 79 κενών θέσεων. Το ΑΣΕΠ θα έχει απλώς την εποπτεία.

Παρατείνεται η διάρκεια των θέσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται στη ΡΑΕ έως και την 30.06.2020.

Hellas Journal

“Συγνώμη” Χριστοδουλοπούλου προς τον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: