Τρόμος στο Τορόντο: Άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν στην φιέστα των Ράπτορς (videos)

Πυροβολισμούς εξαπέλυσαν άγνωστοι στην νικητήρια παρέλαση των Τορόντο Ράπτορς με δύο τραυματίες, Τορόντο, Καναδάς, Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019. Η αστυνομία συνέλαβε δύο υπόπτους για το περιστατικό. @GelekB




Από πυροβολισμούς, τραυματίες και συλλήψεις σημαδεύτηκε η εντυπωσιακή παρέλαση των Τορόντο Ράπτορςγια να γιορτάσουν την ανάδειξή τους ως πρωταθλητές του NBA στην πλατεία Νέιθαν Φίλιπς, σήμερα, Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019.

  • Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς και μέσα στον πανικό που επικράτησε στο πλήθος, η αστυνομία είχε δώσει πληροφορίες για μία τραυματισμένη γυναίκα. Μισή ώρα αργότερα, ωστόσο, εντοπίστηκε και δεύτερος τραυματίας.

Εντούτοις, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα τραύματά τους είναι μεν “σοβαρά, όχι όμως απειλητικά για την ζωή τους”.

Η αστυνομία και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονταν ήδη στο σημείο και παρενέβησαν άμεσα.

  • Όπως ανέφερε η αστυνομία του Τορόντο, συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ βρέθηκαν και τα πυροβόλα όπλα που χρησιμοποίησαν για το χτύπημα.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην συμβολή των οδών Μπέι και Άλμπερτ, ανατολικά της πλατείας Νέιθαν Φίλιπς, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Παλιό Δημαρχείο του Τορόντο.

  • Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στον αθλητικογράφο της Τορόντο Σταρ, Μπρους Άρθρουρ, έπεσαν τέσσερις πυροβολισμοί, που προκάλεσαν πανικό στο πλήθος. “Το θύμα έπεσε”, είπε ο μάρτυρας, ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος, ενώ έσπευσαν οι νοσοκόμοι των πρώτων βοηθειών να του προσφέρουν φροντίδα”, είπε.

Ακολούθως, σύμφωνα με την μαρτυρία που επικαλείται η Washington Post η αστυνομία εκκένωσε την περιοχή ενώ οι ομιλίες στην εξέδρα συνεχίζονταν.

  • Ας σημειωθεί ότι η πλατεία Νέιθαν Φίλιπς ήταν ο τελικός προορισμός της παρέλασης, η οποία ξεκίνησε στις 10:00 π.μ. (περίπου 5:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας). Εκεί είχε στηθεί μία εξέδρα, όπου έφτασαν οι παίκτες των Ράπτορς έφτασαν με καθυστέρηση λόγω της κοσμοσυρροής στους δρόμους της πόλης.

Οι αστυνομικές αρχές ανακρίνουν τους συλληφθέντες, ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι αιτίες που τους οδήγησαν στην πράξη αυτή.

Με πληροφορίες από Washington Post και Fox News

Για κατασκοπεία κατηγορούν Ρωσία και Ιράν τις ΗΠΑ: Κυβερνοεπιθέσεις και σύλληψη πρακτόρων

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: