Το θερμό χειροκρότημα για τον Χριστόφια: Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον πρώην Πρόεδρο

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετέβη στην Κύπρο, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Andrea Bonetti




Με θερμά χειροκροτήματα, εκδηλώσεις αγάπης και συνθήματα, αλλά και δάκρυα, πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε σήμερα τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, η κηδεία του οποίου τελέστηκε στις 5 το απόγευμα, πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου, από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, η σορός μεταφέρθηκε στην Εκκλησία με κιλλίβαντα και με τη συνοδεία πομπής αποτελούμενης από εκατοντάδες μέλη της ΕΔΟΝ και άλλων λαϊκών οργανώσεων.

Στην κηδεία παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κατά την άφιξη των οποίων στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του τέως Προέδρου, τη σύζυγο του κα Έλση Χριστόφια, και στα παιδιά τους Μαριάννα, Χριστίνα και Χρίστο.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Πρωθυπουργό Τσίπρα υποδέχθηκε στην Εκκλησία ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού.

Στην κηδεία παρέστησαν, επίσης, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης και άλλοι πολιτειακοί αξιωματούχοι, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αρχηγοί ή εκπρόσωποι ελληνικών κομμάτων, βουλευτές, δήμαρχοι, η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, Πρέσβεις ξένων χωρών και άλλοι επίσημοι, καθώς και πλήθος κόσμου. Στην κηδεία παρέστησαν, επίσης, πολλοί Τουρκοκύπριοι, ανάμεσα στους οποίους, αρχηγοί ή εκπρόσωποι τουρκοκυπριακών κομμάτων.

Επικήδειο λόγο εκφώνησαν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού και εκ μέρους της οικογένειας Χριστόφια, ο υιός του εκλιπόντος, Χρίστος Χριστόφιας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και άλλων αξιωματούχων και επισήμων.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, κατά τη μεταφορά της σορού, με το φέρετρο σκεπασμένο με τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η φιλαρμονική της Αστυνομίας παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές. Η σορός του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο κοιμητήριο Έγκωμης για την ταφή,

Το τελευταίο αντίο στον Χριστόφια: «Σήκωσε ψηλά την σημαία της Κύπρου» [photos] [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: