Το Ριάντ αναχαίτισε μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσαν αντάρτες από την Υεμένη

File photo EPA,CHEMA MOYA μέσω ΚΥΠΕ




Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε δύο ακόμη μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσαν χθες Δευτέρα το βράδυ οι σιίτες αντάρτες Χούτι, ένα από τα οποία είχε στόχο την πόλη Άμπχα, ανακοίνωσε σήμερα ο συνασπισμός που δρα στην Υεμένη.

Ένα από τα drones είχε στόχο μία κατοικημένη περιοχή της Άμπχα, ενώ ένα δεύτερο καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Υεμένης μετά την εκτόξευσή του, διευκρίνισε ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο SPA.

Από τις επιθέσεις αυτές δεν υπήρξαν θύματα.

Οι Χούτι έχουν εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες τις επιθέσεις τους με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, η οποία επεμβαίνει από το 2015 στην Υεμένη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούτι, το al Masirah, είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι οι αντάρτες εξαπέλυσαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της Άμπχα.

Οι σιίτες αντάρτες ανέλαβαν την ευθύνη για μια άλλη επίθεση με drone νωρίς τη Δευτέρα εναντίον του αεροδρομίου της πόλης αυτής, όμως ο συνασπισμός δεν την επιβεβαίωσε.

Την προηγούμενη Τετάρτη 26 πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων είχαν τραυματιστεί σε άλλη επίθεση με πύραυλο εναντίον του αεροδρομίου της Άμπχα.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε χαρακτηρίσει την επίθεση αυτή «έγκλημα πολέμου», ενώ πίεσε τους Χούτι να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων στη Σαουδική Αραβία.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ευθεία απειλή της Τουρκίας εναντίον της Αθήνας και της Λευκωσίας: Αποφασιστική στάση…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: