Το ΚΙΝΑΛ να συσπειρώσει την Κεντροαριστερά ζητά η ΔΗΜΑΡ: Όχι προσκόλληση στο παρελθόν

Σε εκλογική ετοιμότητα τίθενται τα πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ που συγκροτούν την Κίνηση της Ανανεωτικής Αριστεράς και συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ. @matrix24gr




Τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής συνδράμουν πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ που συγκροτούν την Κίνηση της Ανανεωτικής Αριστεράς, μετά και την απόφαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε χθες, Σάββατο, στο ξενοδοχείο Στάνλεϋ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλάζει τα πολιτικά δεδομένα. Η αμφισβήτηση των πολιτών στις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές ενίσχυσε την ΝΔ και άνοιξε τον δρόμο για μια ευρύτερη συντηρητική μεταστροφή που δεν αποτελεί λύση για τις ανάγκες της κοινωνίας και στην πορεία θα αναδείξει πιο έντονα τα δεξιά χαρακτηριστικά. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την ταυτότητα όχι μόνο της Αριστεράς αλλά και της Κεντροαριστεράς, αφού ταυτίζει την αρνητική κυβερνητική εικόνα με τον κυνισμό, την επιβίωση του παλαιοκομματισμού, τις νεοφιλελεύθερες επιλογές, την διάλυση της μεσαίας τάξης,

2. Η συντηρητική μεταστροφή δεν αντιμετωπίζεται με συνθήκες πόλωσης και παραδοσιακού «αντιδεξιού» λόγου, αλλά με σύγχρονες απαντήσεις στα νέα προβλήματα. Με έναν νέο προγραμματικό λόγο που αντιμετωπίζει τις τεράστιες αλλαγές στην κοινωνία. Από τα δεδομένα της ψηφιακής εποχής, την κλιματική αλλαγή, την όξυνση των ανισοτήτων, τα ανθρώπινα δικαιώματα μέχρι τα καυτά ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη.

3. Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί την μόνη ρεαλιστική εναλλακτική λύση απέναντι στο δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ που αναπαράγει την πολιτική κακοδαιμονία της χώρας με τον διχασμό και την κάθετη αντιπαράθεση. Το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη σοσιαλδημοκρατία, την Ανανεωτική μεταρρυθμιστική Αριστερά, το Προοδευτικό κέντρο, την πολιτική οικολογία. Πρέπει χωρίς προσκόλληση στο παρελθόν και χωρίς εμμονές ιστορικής δικαίωσης να συσπειρώσει τα δυναμικά στρώματα, τις νέες ηλικίες, ένα πλατύ προοδευτικό ρεύμα πολιτών. Ιδιαίτερα σήμερα που η απομάγευση και η αποδιάρθρωση του ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνουν κόσμο στην απογοήτευση και στην παραίτηση. Να αποτελέσει το σοβαρό αντίβαρο της Δημοκρατικής Παράταξης στις συντηρητικές πολιτικές.

4. Η ενότητα όλων των δυνάμεων του Κινήματος Αλλαγής, η εξωστρεφής δράση, η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα αποτελούν χρήσιμα εφόδια για την επικείμενη εκλογική μάχη. Η Ανανεωτική Αριστερά θα είναι παρούσα σε αυτήν την δύσκολη μάχη με υποψηφίους της στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής και θα αγωνιστεί για το υψηλότερο δυνατό ποσοστό, που θα καταγράψει την Κεντροαριστερά στην θέση ενός ισχυρού πόλου στις πολιτικές εξελίξεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Κλείδωσε» το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα για τις εκλογές 7ης Ιουλίου: Πρώτο όνομα ο ΓΑΠ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: