Το ΔΝΤ εκτιμά ότι το ευρώ είναι υποτιμημένο και χρειάζεται στήριξη πολιτικής από την ΕΚΤ

File Photo: Gillian Tett (L), MD Christine Lagarde (3-L), Gloria Alonso (2-L) , Paschal Donohoe (R), Nicolas Dujovne (3-R), and Vera Songwe (2-R) during the 2019 IMF-World Bank Spring Meetings at IMF Headquarters in Washington. EPA, Stephen Jaffe, IMF HANDOUT




Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να διατηρήσει τη στήριξη νομισματικής πολιτικής, σύμφωνα με έγγραφο της ΕΕ που είδε το Reuters, εν αναμονή της έκθεσης που θα παρουσιάσει το ΔΝΤ στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης την επόμενη εβδομάδα.

Το Ταμείο σκοπεύει επίσης να επαναλάβει τα αιτήματά του προς τη Γερμανία και άλλες πλεονασματικές χώρες της ευρωζώνης να αυξήσουν τις δαπάνες, πιέζοντας παράλληλα την Ιταλία και άλλες χώρες με υψηλό χρέος να δημιουργήσουν μεγαλύτερα δημοσιονομικά περιθώρια εφαρμόζοντας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αναφέρεται στο έγγραφο.

Οι κινήσεις αυτές αναμένεται να βοηθήσουν να ενισχυθεί η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, το οποίο το ΔΝΤ θεωρεί ως ελαφρά υποτιμημένο, σύμφωνα με το έγγραφο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Reuters, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Νέα εποχή στις σχέσεις ΕΕ-Ιαπωνίας: Τα οφέλη από την τεράστια αγορά που δημιουργείται

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: