Το απρόσμενο δώρο της Φώφης στους αντιπάλους της: Σε απόγνωση πυροβόλησε τα πόδια της

File Photo: Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά (Κ-ΠΛΑΤΗ), συνομιλεί με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, (Κ), λίγο πριν την ομιλία της, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Εντάξει, όλοι ξέραμε ότι η Φώφη δεν φημίζεται ούτε για το πολιτικό της αισθητήριο, ούτε για τις ηγετικές της ικανότητες. Νοικοκυρά σε απόγνωση θυμίζει και όχι αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος.

Για πολλούς από εμάς αποτέλεσε έκπληξη και η επίδοση του ΚΙΝΑΛ στις πρόσφατες ευρω-εκλογές. Όχι ότι…έσπασε τα κοντέρ, αλλά μόνο και μόνο ότι συντήρησε δυνάμεις ένα κόμμα με ανύπαρκτη δυναμική, οι οπαδοί του οποίου δεν ανιχνεύονται πλέον πουθενά στη κοινωνία, ούτε καν στα καφενεία της δυτικής Πελοποννήσου.

  • Μια προσεκτικότερη ματιά στα αποτελέσματα όμως, σου έδινε την εξήγηση. Ανδρουλάκης και Καιλή… Η νεότερη εκδοχή του…«homo pasokus». Είδους, όχι ιδιαίτερα διαδεδομένου, αλλά εξαιρετικά ανθεκτικού που μεταλλάσσεται, υβριδοποιείται και προσαρμόζεται ακόμη και στις πιο δύσκολες πολιτικές συνθήκες. Ε, αυτόν ακριβώς τον homo pasokus πήγε προχθές να σκοτώσει η Φώφη! Και πυροβόλησε τα πόδια της…

Τέτοιο απρόσμενο δώρο στους πολιτικούς της αντιπάλους, μια μέρα πριν τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, χρειάζεται πράγματι μεγάλη μαεστρία. Γιατί πάνω που κορυφωνόταν η γκρίνια στο «Συριζα» για το εκλογικό αποτέλεσμα κι άρχιζε η μουρμούρα στη Νέα Δημοκρατία για τις επιλογές τύπου Μπόγδανου, από χθες ολόκληρη η Ελλάδα κουβεντιάζει τις κοκορομαχίες στο ΚΙΝΑΛ.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: το θελε και το κανε; Η την στρίμωξε για να την φέρει στα άκρα ο πονηρός Βενιζέλος που είχε μυριστεί τη δουλειά με τον…αναρριχητή Καμίνη; Σε κάθε περίπτωση και το τάιμιγκ ήταν λάθος, αλλά και αυτή καθεαυτή η πρωτοβουλία ταπεινωτικής έξωσης ενός ισχυρού και ιστορικού στελέχους που παραμένει σαρξ εξ της σαρκός…

  • Σίγουρη χαμένη αυτής της υπόθεσης είναι η αρχηγός Φώφη που μάλλον δεν κατάλαβε ότι υπέγραψε την εκλογική της καταδίκη. Για τον Βενιζέλο θα δείξει, καθώς δεν αποκλείεται να τον δούμε…προσκεκλημένο σε κάποια μελλοντική κυβέρνηση. Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους μονομάχους της πολιτικής σκηνής το πράγμα είναι μάλλον ασαφές και όσοι προβλέπουν με σιγουριά ποιος θα ωφεληθεί από το επικείμενο «κόντυμα» του ΚΙΝΑΛ  μάλλον βιάζονται.

Ακούγεται ότι μια μερίδα «σημιτογενών» ψηφοφόρων, θα απελευθερωθεί επιτέλους για να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκη. Μόνο που εγώ σας λέω ότι το έχουν κάνει ήδη. Αυτοί οι «σημιτογενείς» που έχουν εκπροσώπηση και στην στενή αυλή του Κυριάκου αποτελούν πλέον μέρος του εκλογικού κοινού της Νέας Δημοκρατίας. Δεν χρειάζονται σπρώξιμο από τον Βενιζέλο.

Το ερώτημα είναι επομένως τι θα μπορούσε να εισπράξει από όλο αυτό το μπάχαλο το «αντι-μητσοτακικό μέτωπο» που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Σύντομα θα μάθουμε…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Το “Τέταρτο Ράιχ” ναυάγησε; Οι Γερμανοί χάνουν τον απόλυτο έλεγχο που είχαν μέχρι σήμερα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: