Το αποτέλεσμα είναι ανατρέψιμο αν υπάρξει ευθεία αντιπαράθεση, εκτιμά ο Τσακαλώτος

File Photo: Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, European Union/Chr.DOGAS




“Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευθεί προς τις κάλπες της 7ης Ιουλίου προτάσσοντας τις τέσσερις αιχμές του προγράμματός του: Ανάπτυξη για όλους – κλιματική αλλαγή. Νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς. Δικαιότερη φορολογία, Δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος. Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία”, τόνισε σε συνέντευξή του στη “Real News” ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, Ευκλείδης Τσακαλώτος,

  • Ο κ. Τσακαλώτος εκτιμά οτι αν υπάρξει αντιπαράθεση προγραμμάτων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και «πραγματική αντιπαράθεση την οποία θεωρώ ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να αποφύγει, το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο».

Τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκχωρεί τη μεσαία τάξη στην ΝΔ, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «η ταξική μας μεροληψία επεκτείνεται και στη μεσαία τάξη».

  • Αναφέρει επίσης, ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει προσεκτική αξιολόγηση των μέτρων και της επίδρασής τους, και σημειώνει «μάλιστα οι εκτιμήσεις μας είναι συντηρητικές, πράγμα που μας επιτρέπει να πούμε οτι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε αποκλίσεις από τους στόχους, αλλά και την αισιοδοξία ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει και επιπλέον δημοσιονομικός χώρος για μόνιμες παρεμβάσεις».

Επιπλέον, ο Ε. Τσακαλώτος σημειώνει ότι σε σχέση με όσα λέει η ΝΔ περί χτισίματος της αξιοπιστίας της «εφαρμόζοντας όλες τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που προτείνει το ΔΝΤ με τις οποίες εξάλλου συμφωνεί», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει «ήδη χτίσει την δική της αξιοπιστία έχοντας βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και έχοντας επιτύχει αυτά που σχεδιάζαμε», και στόχος είναι «να την κεφαλαιοποιήσουμε προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σχέδιο Μητσοτάκη για τη διαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους Ευρωπαίους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: