Την Τρίτη στη Λευκωσία η πρώτη Τριμερής Υπουργών ΥΠΕΞ Κύπρου, Αρμενίας, Ελλάδας

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης kai o Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας,. Γιώργος Κατρούγκαλος. CNA, ΓΤΠ
Με στόχο την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ευημερίας, μέσω του ενισχυμένου πολιτικού διαλόγου και της διευρυμένης συνεργασίας των τριών χωρών, πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία, η πρώτη Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Κύπρου – Αρμενίας – Ελλάδας, μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, του Υπουργού Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αρμενίας Zohrab Mnatsakanyan και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης σε Υπουργικό επίπεδο, θα καθορισθούν τα επόμενα βήματα και θα εξετασθούν τομείς κοινού ενδιαφέροντος για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας.

Οι εργασίες της Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης θα φιλοξενηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τα Υπουργεία Εξωτερικών των τριών χωρών.

  • Οι τρεις Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ στις 14.15. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχισθούν και στο πλαίσιο γεύματος εργασίας.
  • Νωρίτερα, οι κ. Mnatsakanyan και Κατρούγκαλος, συνοδευόμενοι από τον κ. Χριστοδουλίδη, θα γίνουν δεκτοί σε εθιμοτυπική συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στο περιθώριο της Τριμερούς Συνάντησης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει χωριστές συναντήσεις το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών, τόσο με τον Αρμένιο ομόλογό του, όσο και με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών.

Εξάλλου, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Βουλής θα έχει σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Zohrab Mnatsakanyan και αντιπροσωπεία.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
04/06/2019

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: Άγκυρα και ψευτοκυβέρνηση συζητούν Κυπριακό, φυσικό αέριο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal