Την Δευτέρα πριν τις εκλογές, 1η Ιουλίου, η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών: Εκτός Χ.Α.

FIle Photo: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (6Α), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μειμαράκης (5Α), ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης (3Α), ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (2Α), η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά (ΔΕΝ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ), ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης (4Α), ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος (Α) και οι δημοσιογράφοι Όλγα Τρέμη (4Δ), Μαρία Χούκλη (2Δ), Αντώνης Σρόιτερ (3Δ), Μάρα Ζαχαρέα (Δ), Σία Κοσιώνη (ΔΕΝ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ) και Μάκης Γιομπαζολιάς (ΔΕΝ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ) όπως και ο συντονιστής Πάνος Χάριτος (ΚΔ) λίγο πριν την έναρξη του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ




Την Δευτέρα, 1η Ιουλίου, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι πολιτικοί αρχηγοί, στο ντιμπέιτ που θα διεξαχθεί ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

  • Η δημόσια συζήτηση (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, μετά από συμφωνία της διακομματικής επιτροπής για τις εθνικές εκλογές που συνεδρίασε σήμερα υπό τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη, θα πραγματοποιηθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων διατύπωσαν τη θέλησή τους να μη συμμετάσχει στο debate η Χρυσή Αυγή.

  • Η επιτροπή έκρινε αναγκαίο να αποσταλεί επιστολή προς το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προκειμένου να τηρηθεί η αρχή της αναλογικής ισότητας μεταξύ των κομμάτων κατά την προβολή τους, τόσο από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όσο και από τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ενώ διατυπώθηκε η ανάγκη σύγκλισης μεταξύ των κομμάτων, ώστε να υπάρξει ρύθμιση σε ό,τι αφορά την προβολή τους μέσω του διαδικτύου.

Ο κ. Ρουπακιώτης ανακοίνωσε ότι εντός των προσεχών ημερών θα αποδοθούν από το υπουργείο προς τα κόμματα, τόσο η προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση, όσο και η έκτακτη ενίσχυσή τους. Είπε ακόμα ότι η διακομματική επιτροπή θα συγκληθεί εκ νέου, εφόσον παραστεί ανάγκη, πέραν της προβλεπόμενης συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί μετά την επίσημη ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης και Ενημέρωσης, Χρήστος Σίμος, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος του ΕΣΡ, Αλέξανδρος Οικονόμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένας αγρότης στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αλλά το 64% γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: