Την διεθνή κοινότητα επιστρατεύει ο Λευκός Οίκος: Αντιμετώπιση “πυρηνικού εκβιασμού” Ιράν

File Photo: O πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον. EPA, JIM LO SCALZO
Την διεθνή κοινότητα επιχειρούν να κινητοποιήσουν οι ΗΠΑ για την αποτροπή των πυρηνικών σχεδίων του Ιράν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

  • Τα σχέδια της Τεχεράνης να υπερβεί τα διεθνώς συμφωνηθέντα όρια του αποθέματός της σε ουράνιο χαμηλού βαθμού εμπλουτισμού (LEU) ισοδυναμούν με «πυρηνικό εκβιασμό» και πρέπει να αντιμετωπιστούν με την ολοένα και αυξανόμενη πίεση της διεθνούς κοινότητας, διαμήνυσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

«Το σχέδια εμπλουτισμού του Ιράν είναι πιθανά μονάχα γιατί η φρικτή πυρηνική συμφωνία άφησε τις δυνατότητές του ακέραιες» δήλωσε ο Γκάρετ Μαρκίς.

  • «Ο πρόεδρος Τραμπ το κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα. Ο πυρηνικός εκβιασμός του καθεστώτος πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την ολοένα και αυξανόμενη πίεση της διεθνούς κοινότητας».

Τα σχόλια αυτά εκ μέρους του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας έγιναν μετά την ανακοίνωση της Τεχεράνης σήμερα, Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019, ότι θα παραβιάσει τους περιορισμούς που ορίστηκαν στη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμά της μέσα σε 10 ημέρες.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters και Sputnik

Για κατασκοπεία κατηγορούν Ρωσία και Ιράν τις ΗΠΑ: Κυβερνοεπιθέσεις και σύλληψη πρακτόρων

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal