Την δεύτερη θέση στο Επί Κοντώ Δρόμου κέρδισε με 5,71 μ. ο Καραλής: Νικητής ο Λίσεκ με 5,84

File Photo: Ο Εμμανουήλ Καραλής, σε παλαιότερο αγώνα. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Ένας εξαιρετικός αγώνας επί κοντώ, με μεγάλες επιδόσεις από σπουδαίους αθλητές πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο.

  • Παρά τα προβλήματα που προκάλεσε ο αέρας στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, πέντε συνολικά αθλητές βρέθηκαν πάνω από τα 5.50μ με νικητή του 7ου Athens Street Pole Vault τον Πολωνό Πιότρ Λίσεκ με 5.84, δεύτερο τον Εμμανουήλ Καραλή με 5.71μ, που επιβεβαίωσε και το όριο συμμετοχής στο παγκόσμιο της Ντόχα και τρίτο τον Κώστα Φιλιππίδη με 5.61μ.

«Ήταν ένας όμορφος αγώνας με το κοινό να μας δίνει φοβερό παλμό. Παρότι δυσκολεύτηκα να βρω το ρυθμό μου λόγω του αέρα, κατάφερα στο τρίτο άλμα στα 5.35μ να ανακάμψω και τελικά να κάνω έναν πολύ καλό αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα σε μεγάλα άλματα. Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά με στόχο να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και φυσικά αργότερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή, είναι πάντα ωραίο να συμμετέχεις σε αυτόν τον αγώνα», είπε ο 20χρονος Καραλής, ο οποίος για όγδοη φορά στην αθλητική του καριέρα είχε άλμα πάνω από τα 5.70 μέτρα.

  • Ο Λίσεκ υπερέβη όλα τα ύψη με την πρώτη προσπάθεια, εκτός από τα 5.84μ, τα οποία πέρασε με την 3η, ύψος με το οποίο σημείωσε και νέο ρεκόρ αγώνων, αφού το προηγούμενο κατείχε ο Γερμανός Όττο με 5.83μ από τις 18 Μαΐου 2013 και την πρώτη διοργάνωση του Ζαππείου. Παράλληλα ήταν και η 2η νίκη του Πολωνού στο Athens Street Pole Vault, αφού είχε επικρατήσει και το 2015 με 5.64μ. Ο Λίσεκ δοκίμασε να περάσει και τα 6.00μ, όπου είχε καλές προσπάθειες, αλλά χωρίς επιτυχία. Αντίθετα δεν τα κατάφερε να πάει καλά, λόγω του αέρα, ο δεύτερος Πολωνός, ο Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι που είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 5.35μ.

«Ήμουν για μία ακόμη φορά στη διοργάνωση και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να κάνω το ρεκόρ αγώνα. Μου αρέσει να έρχομαι εδώ, ο κόσμος είναι ένθερμος και οι συνθήκες καλές. Σήμερα δυσκολευτήκαμε, ωστόσο τελικά όλα πήγαν καλά. Ο στόχος φέτος είναι να ξεπεράσω τα 6.00μ στον ανοιχτό και σήμερα έδειξα πως είμαι κοντά», είπε ο Λίσεκ.

  • Από την πλευρά του ο Κώστας Φιλιππίδης δήλωσε: «Μου αρέσει πολύ να αγωνίζομαι στο Ζάππειο. Νομίζω ότι είναι ο αγαπημένος μου αγώνας. Σήμερα δυσκολευτήκαμε αρκετά λόγω του αέρα με συνέπεια να ξεκινήσω με άλλα κοντάρια και διαφορετική φόρα, από ότι είχα προγραμματίσει. Συνεχίζω τους αγώνες μου, πιθανότατα στη Λωζάνη. Βασική μου επιδίωξη στη σεζόν είναι να είμαι σταθερός, αφού είμαστε ακόμη πολύ νωρίς στη σεζόν»”.

Στην 4η θέση επίσης με 5.61μ κατετάγη ο Βέλγος Μπεν Μπρουντέρς με 5.61μ και στην 5η ο Σουηδός Μέλκερ Σβαρντ Γιάκομπσον με 5.50μ, ενώ έκτος ήταν ο Θόδωρος Χρυσανθόπουλος με 5.35μ.

Στον αγώνα παραβρέθηκαν και πολλά μεγάλα ονόματα του επί κοντώ, όπως ο γνωστός Ουκρανός προπονητής Βιτάλι Πετρόφ και ο παλιός παγκόσμιος ρέκορντμαν, Χρήστος Παπανικολάου και οι δύο εν ενεργεία καλύτερες αθλήτριες της χώρας μας στο αγώνισμα, Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου.

Τα αποτελέσματα

  1. Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία) 5.84μ
  2. Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) 5.71μ
  3. Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5.61μ
  4. Μπεν Μπρουντέρς (Βέλγιο) 5.61μ
  5. Μέλκερ Σβαρντ Γιάκομπσον (Σουηδία) 5.50μ
  6. Θόδωρος Χρυσανθόπουλος (Ελλάδα) 5.35μ
  7. Μποκάι Χουάνγκ (Κίνα) 5.35μ
  8. Σοντρέ Γκούτορμσεν (Νορβηγία) 5.35μ
  9. Νίκανδρος Στυλιανού (Κύπρος) 5.20μ
  10. Έρνεστ Ομπιένα (Φιλιππίνες) 5.20μ
  11. Δημήτρης Πατσουκάκης (Ελλάδα) 5.20μ

Δεν κατετάγησαν

  • Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι (Πολωνία)
  • Νίκος Νεράτζης (Ελλάδα)
  • Πέτρος Χατζίου (Ελλάδα)
  • Κάρστεν Ντίλα (Γερμανία)
  • Αντώνης Σάντας (Ελλάδα)

ΑΠΕ-ΜΠΕ
25/06/2019

Άτυχες Σάκκαρη και Γραμματικοπούλου: Έχασαν μετά από μεγάλη μάχη σε δύο διοργανώσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: