Τη στήριξη του Μακρόν στην Κύπρο, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Γαλλικής Γερουσίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Γερουσίας Κριστιάν Καμπόν. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, ΓΤΠ




Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Γερουσίας Κριστιάν Καμπόν ανέφερε ότι η επίσκεψή του στην Κύπρο έρχεται να επιβεβαιώσει τη στήριξη της Γαλλίας προς την Κύπρο, έναντι των παράνομων εξερευνήσεων εκ μέρους της Τουρκίας.

Σε κοινή διάσκεψή Τύπου με τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κυπριακής Βουλής, και μιλώντας μέσω μεταφραστή, ο κ. Καμπόν ανέφερε ότι το δίκαιο υποστηρίζει ότι η Κύπρος δεν μπορεί να απειλείται στην εξερεύνηση των φυσικών της πόρων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της και αυτή η ΑΟΖ πρέπει να προστατεύεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι είναι παράνομη η ερευνητική δραστηριότητα εκ μέρους της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι ο ίδιος, με την επίσκεψή του στην Κύπρο ως εκπρόσωπος της Γερουσίας έρχεται να επιβεβαιώσει τη στήριξη της Γαλλίας.

Ανέφερε επίσης ότι η Γαλλία θα προστατεύσει την εταιρεία της Total προκειμένου να προχωρήσει σε εργασίες διερεύνησης φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, στα πλαίσια της ειρήνης.

Ο κ. Καμπόν είχε το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλς Ντε Γκωλ που έχει αγκυροβολήσει στην Κύπρο.

ΚΥΠΕ, ΚΥΠΡΟΣ, Λευκωσία

 

Με Navtex ανοικτά του Κάβο Γκρέκο απαντά η Λευκωσία στην τουρκική απειλή του Yavuz [χάρτης]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: