«Τελείωσα» να μιλάω για τον Τραμπ είπε η Πελόζι αφήνοντας αιχμές για “fake” διαμάχες

File Photo: Η Νάνσυ Πελόζι κατά την διάρκεια ομιλίας,. EPA, JIM LO SCALZO




Η Νάνσυ Πελόζι, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε ότι «τελείωσε» να μιλά για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι o Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας κατασκευάζει διαμάχες για να αποσπάσει την προσοχή από πιο σημαντικά ζητήματα.

«Τελείωσα μαζί του. Δεν θέλω ούτε καν να μιλάω για αυτόν», είπε η Πελόζι σε ένα συνέδριο στον Ουάσινγκτον απαντώντας σε ερώτηση για το τελευταίο μπαράζ προσωπικών προσβολών του Αμερικανού προέδρου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ χαρακτήρισε την Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής «ένα ντροπιαστικό, μοχθηρό, εκδικητικό, φρικτό άνθρωπο».

Όταν ερωτήθηκε σήμερα πώς συνεργάζεται με τον Ρεπουμπλικανό Τραμπ όταν εκείνος εκτοξεύει τέτοιες προσβολές εναντίον της, η Πελόζι είπε: «Απλά λαμβάνω υπόψη μου από αυτές προέρχονται. Οι μετοχές μου ανεβαίνουν κάθε φορά που μου επιτίθεται, οπότε τι να πω, αλλά ας μην σπαταλάμε τόσο πολύ χρόνο σε αυτό, επειδή αυτό είναι η νίκη του», κάνοντας λόγο για έναν αρχηγό του κράτους που εκτρέπει αλλού την προσοχή.

Η πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πρόσφατα δημοσιεύματα ότι δήλωσε σε Δημοκρατικούς βουλευτές ότι ο Τραμπ θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή, παρά να αποπεμφθεί από πρόεδρος, εξαιτίας της συμπεριφοράς του στην έρευνα Μάλερ.

Για ακόμη μια φορά ωστόσο, σημείωσε ότι η πρόταση μομφής «Δεν έχει φύγει από το τραπέζι».

Η Πελόζι έχει αναφέρει ξανά στο παρελθόν ότι οι δηλώσεις και οι απειλές Τραμπ είναι ένας αντιπερισπασμός από τα σοβαρά ζητήματα. Την περασμένη εβδομάδα, τόνισε ότι η απειλή του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα να επιβάλει δασμούς στο Μεξικό, εκτός από μια κακή πολιτική επιλογή, αποτελεί έναν αντιπερισπασμό από την έρευνα Μάλερ.

«Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι μιλάμε για αυτό (σ.σ. για τις προσβολές Τραμπ) αντί για το πώς θα μειώσουμε το δημόσιο χρέος», τόνισε στο συνέδριο σήμερα η Δημοκρατική πρόεδρος.

Όπως είπε ακόμη και όταν επρόκειτο να γίνει η συνάντηση με θέμα τα έργα υποδομής στις ΗΠΑ, τα οποία ο Τραμπ δηλώσει ότι συχνά επιθυμεί, όταν ήρθε η στιγμή να πει πώς θα τα χρηματοδοτήσει, απέσπασε την προσοχή σε προσωπικά θέματα.

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

To Πεκίνο θέλει διακαώς εμπορική συμφωνία λέει ο Τραμπ, αλλά ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: