Τα πράσινα μπερέ σε νέους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς στην 1η Στρατιά και τα νησιά

Οι Αντιστράτηγοι Κωνσταντίνος Φλώρος και Γιώργος Δημητρόπουλος. Φωτογραφία , πηγή, ΓΕΣ




Συζητήσεις και οι τρόποι συνεργασίας των νέων επιχειρησιακών σχεδιασμών είχαν την ευκαιρία να θέσουν επί τάπητος δυο “πρασινοσκούφιδες” στην έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

Οι Αντιστράτηγοι Κωνσταντίνος Φλώρος και Γιώργος Δημητρόπουλος εκτός του τετ α τετ στο γραφείο του πρώτου και την ανταλλαγή των εθιμοτυπικών πλακετών, βρέθηκαν σε σύσκεψη με τους επιτελείς του μεγαλύτερου επιχειρησιακού σχηματισμού της χώρας, βάζοντας νέες βάσεις στη συνεργασία με την ΑΣΔΕΝ που είναι υπεύθυνη για την άμυνα των νησιών.

Αντικειμενικά, 1η Στρατιά και ΑΣΔΕΝ αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της άμυνας της χώρας και γι’ αυτό το λόγο η ενημέρωση για τις δράσεις σε εθνικό, διεθνές και επιχειρησιακό επίπεδο ήταν ουσιαστική με το δόγμα που θέλουν και οι δυο, τους ευέλικτους σχηματισμούς που με ταχύτητα και ισχύ μπορούν να έχουν άμεσο αμυντικό αποτέλεσμα.

Πάντως εκείνο που έχει παρατηρηθεί είναι πως οι ασκήσεις τόσο στα νησιά όσο και στον Έβρο συνεχίζονται κανονικά και πάνω σε νέα σχέδια εργάζονται επιτελικά επιχειρησιακοί Αξιωματικοί και στη συνέχεια πηγαίνουν και στις ασκήσεις.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: