Τα επίσημα στοιχεία για την εγκληματικότητα διαψεύδουν τη ΝΔ, δηλώνει η Γεροβασίλη

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη χαιρετάει γυναίκα της ΕΛΑΣ. ΑΠΕ ΜΠΕ,.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,STR




«Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στην καλλιέργεια του φόβου, επιλέγει να τρομοκρατεί, μεγεθύνοντας τα προβλήματα», αναφέρει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφια στο νομό ‘Αρτης, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη στην συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και εξηγεί: «Ο λόγος της περιστρέφεται εμμονικά γύρω από το φόβο. Φόβος του ξένου, φόβος των μεταναστών, φόβος του διαφορετικού, του ‘Αλλου, φόβος όλων για όλους και για όλα».

  • Στη συνέντευξή της στο Πρακτορείο η κυρία Γεροβασίλη σημειώνει ότι ως προς την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα τα πραγματικά στοιχεία την διαψεύδουν (την ΝΔ) αφού δείχνουν μείωση των ανθρωποκτονιών, των ληστειών, των κλοπών και των διαρρήξεων. Όπως επισημαίνει επίσης, «η χώρα μας είναι ασφαλής, κι αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς, παρά την προσπάθεια της ΝΔ να τη δυσφημίσει. Αυτό δεν το λέμε εμείς, το ανακοινώνουν διεθνείς οργανισμοί». Συγχρόνως, ρίχνει το «γάντι» στον Κυρ. Μητσοτάκη για τα Εξάρχεια, το πανεπιστημιακό άσυλο, τις προσλήψεις στην αστυνομία.

Παράλληλα, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ/ΜΠΕ αναφέρεται στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη -αυτοδυναμία ή επαναληπτικές εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο- λέγοντας ότι: «η τοποθέτηση αυτή αποδεικνύει την ανησυχία του κ. Μητσοτάκη που διαπιστώνει ότι η μάχη των εθνικών εκλογών είναι ακόμη ανοιχτή και τίποτα δεν είναι διασφαλισμένο, και παράλληλα αναιρεί τα όσα έλεγε περί εθνικής συνεννόησης, ενότητας, επιλογής συνεργασιών».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της υπουργού Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιας στο νομό ‘Αρτης, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγας Γεροβασίλη, στον Σπύρο Γκουτζάνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ.: Κυρία Γεροβασίλη, η πιο σκληρή κριτική της ΝΔ στην κυβέρνηση, περισσότερο και από την οικονομία είναι για τα θέματα της ασφάλειας του πολίτη. Μιλά για γενικευμένη ανομία και ανασφάλεια, για παραβατικότητα και εγκληματικότητα στις γειτονιές. Τι απαντάτε;

Απ.: Η Νέα Δημοκρατία, αφού δεν της βγήκαν οι καταστροφολογικές προβλέψεις στην οικονομία, επένδυσε στο φόβο. Σας θυμίζω πόσες φορές κινδυνολόγησε, προεξοφλώντας ότι οι αξιολογήσεις δεν θα κλείσουν, η χώρα δεν θα απελευθερωθεί από τα μνημόνια, οι συντάξεις δεν θα διασωθούν, η οικονομία δεν θα ανακάμψει. Έτσι, κατέφυγε στη σκόπιμη καλλιέργεια του φόβου. Αδιαφορώντας πλήρως που τα πραγματικά στοιχεία τη διαψεύδουν. Για παράδειγμα, την τετραετία 2011-2014 ο ετήσιος μέσος όρος ανθρωποκτονιών ανέρχονταν σε 149. Επί της δικής μας διακυβέρνησης, απ’ το 2015 μέχρι και το 2018, έπεσε στις 85. Μείωση της τάξης του 43%. Αντίστοιχα οι ληστείες μειώθηκαν κατά 17% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 9%. Η πολιτική μας λοιπόν έχει θετικά αποτελέσματα, που δεν ήρθαν τυχαία, αλλά με σχέδιο, μέθοδο και στόχευση.

Είναι προφανές πως παραβατικότητα και υπήρχε και υπάρχει και θα υπάρχει. Όπως και εγκληματικότητα. ‘Αλλο πράγμα είναι αυτό κι άλλη η εικόνα που παρουσιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, που μέσα από τα φιλικά της μίντια επιλέγει να πολλαπλασιάζει τον φόβο και να τρομοκρατεί, μεγεθύνοντας τα προβλήματα. Ο λόγος της περιστρέφεται εμμονικά γύρω από το φόβο. Φόβος του ξένου, φόβος των μεταναστών, φόβος του διαφορετικού, του ‘Αλλου, φόβος όλων για όλους και για όλα. Οι επαναλαμβανόμενες λέξεις τους είναι: ανομία, ανασφάλεια, συνοριοφύλακες, συρματοπλέγματα, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, φυλακές τύπου Γ, τείχη στα σύνορα, όρια, ΜΑΤ, καταστολή, αυστηροποίηση ποινικού κώδικα.

Και αυτά τα κάνει για να νομιμοποιήσει το αστυνομοκρατούμενο κράτος, το διαχρονικά «δικό της κράτος». Ο φοβικός λόγος συνιστά τη σύγχρονη ιδεολογία των δεξιών κομμάτων από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τους ρεπουμπλικάνους του Τραμπ, από τον ακροδεξιό Όρμπαν μέχρι το ρατσιστή Σαλβίνι. Αντίθετα, η δική μας ιδεολογία και πολιτική έχει αναφορά στο κοινωνικό κράτος, σε ένα κράτος που στέκεται δίπλα στον πολίτη, που του παρέχει ασφάλεια, δεν καταστρατηγεί τα ατομικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Για αυτό υποστηρίζουμε ότι η δημοκρατία προϋποθέτει την ασφάλεια και η ασφάλεια βαθαίνει τη δημοκρατία.

Ερ.: Υπάρχει πάντα και ο Ρουβίκωνας που κατά την άποψή της ΝΔ, «αλωνίζει ελεύθερος, διασύροντας την έννομη τάξη». Είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστεί;

Απ.: Σας θυμίζω πως πάνω από 150 άτομα έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Βέβαια, τα τρικάκια και οι μπογιές δεν συνιστούν «διασυρμό της έννομης τάξης» παρά μόνο για τους τρομολάγνους και όσους σκόπιμα διογκώνουν διάφορα περιστατικά, όπως συνέβη πρόσφατα, όταν φιλικά στη ΝΔ εφημερίδες και σάιτ χαρακτήρισαν την ρίψη τρικ έξω από το σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας ως «επίθεση στο σπίτι του Προκόπη Παυλόπουλου». Ακούω και τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι θα αυστηροποιήσει το νομικό πλαίσιο και θα πατάξει ανάλογες συμπεριφορές. Τι εννοεί με αυτό; Θα καταστήσει τη ρίψη φέιγ βολάν και την ανάρτηση πανό, κακούργημα; Όποιος ρίχνει τρικάκια θα συλλαμβάνεται και θα φυλακίζεται; Ελπίζω, για το καλό της Δημοκρατίας, να είναι ακόμη μία απ’ τις ψηφοθηρικές, λαϊκίστικες προεκλογικές κενολογίες του κ. Μητσοτάκη.

Ερ.: Τι θα κάνετε στο πεδίο της ασφάλειας αν κερδίσετε τις εκλογές;

Απ.: Τα στοιχεία από την αποτίμηση της «εμφανούς αστυνόμευσης» είναι ενθαρρυντικά. Όπως γνωρίζετε, κάναμε ήδη πράξη από το προηγούμενο φθινόπωρο τις πεζές και τις εποχούμενες περιπολίες που τελευταία, αφού αρχικά προσπάθησε να απαξιώσει, σιγά-σιγά ανακαλύπτει και ο κ. Μητσοτάκης.

Από το 2015 και μετά, στο κέντρο της Αθήνας, η «βαριά» εγκληματικότητα περιορίστηκε στο 30%, με το υπόλοιπο 70% να αφορά τη μικροεγκληματικότητα.

Τα προηγούμενα χρόνια ίσχυε ακριβώς το αντίστροφο, καθώς το 70% των περιπτώσεων ήταν βαρύνουσας εγκληματικότητας. Θα συνεχίσουμε λοιπόν το σχέδιό μας που είναι συγκεκριμένο, στοχευμένο και αποτελεσματικό. Και όπου χρειάζεται ή κρίνεται από την πράξη αναγκαίο, φυσικά θα τροποποιηθεί. Επίσης, ενισχύουμε υλικοτεχνικά την αστυνομία και ανασυντάσσουμε δυνάμεις εκσυγχρονίζοντας τις δομές και αναβαθμίζοντας την εκπαίδευση των αστυνομικών στα σύγχρονα πρότυπα.

Η χώρα μας είναι ασφαλής, κι αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς, παρά την προσπάθεια της ΝΔ να τη δυσφημήσει. Αυτό δεν το λέμε εμείς, το ανακοινώνουν διεθνείς οργανισμοί, όπως πρόσφατα η έκθεση της IPK International και της ITB, World travel Monitor που κατατάσσει την Ελλάδα στις 20 πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο για να ταξιδέψει κάποιος. Όλα τα άλλα είναι κούφια λόγια. Δημιουργία εντυπώσεων, προπαγανδιστικό αφήγημα, επικοινωνιακός αντισύριζα βομβαρδισμός.

Ερ.: Πώς κρίνετε το πρόγραμμα της ΝΔ για τα θέματα της ασφάλειας του πολίτη;

Απ: Ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι θα ενισχύσει την αστυνομία με 1.000 καινούργια περιπολικά. Εμείς κάνουμε πράξη την ανανέωση του στόλου των οχημάτων αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ήδη οι παραλαβές έχουν ξεκινήσει -την περασμένη εβδομάδα παραλάβαμε 114 οχήματα- και έχουμε προγραμματίσει την προμήθεια 2.000 οχημάτων.

Θυμίζω πως ο πρόεδρος της ΝΔ, που όταν είχε την ευκαιρία -ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης- κατάργησε 6.700 οργανικές θέσεις από την Αστυνομία, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο διακήρυττε στη ΔΕΘ ότι δεν χρειάζονται προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ. αρκεί, όπως έλεγε, να αξιοποιηθεί το διαθέσιμο προσωπικό. Προσφάτως άλλαξε γνώμη και λέει ότι θα κάνει 1.500 προσλήψεις. Τι άλλαξε από τη ΔΕΘ μέχρι σήμερα; Περιττό βέβαια να πούμε ότι ξεχνά πως οι αστυνομικοί (όχι οι ιδιωτικοί) δεν διορίζονται «κατόπιν ενεργειών του» αλλά περνούν από σχολές. Και πολύ περισσότερο ξεχνά ότι σύμφωνα με την αναλογία 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις που διακηρύττει πως θα επαναφέρει, για να προσληφθούν 1.500 αστυνομικοί θα πρέπει να προβεί σε 7.500 απολύσεις, στερώντας το Δημόσιο από 7.500 εργαζόμενους στην Υγεία και την Παιδεία. Και γι’ αυτά, παρότι έχει προκληθεί να απαντήσει, τηρεί αποκαλυπτική «σιγή ιχθύος».

  • Την ίδια ασυνέπεια δηλώσεων έχει ο κ. Μητσοτάκης όταν μιλά και για τα Εξάρχεια, προσφιλή αναφορά όλων των νεοδημοκρατών. Αρχικά είχε πει ότι αμέσως μόλις γίνει κυβέρνηση, την επόμενη ημέρα θα φέρει την τάξη στα Εξάρχεια. Στη συνέχεια είπε ότι θα χρειαστεί έναν μήνα, και εσχάτως πως θα κάνει ό,τι του «πουν οι ειδικοί»!

Όσο για το άλλο προσφιλές, ενταγμένο κι αυτό στην ατζέντα της “ανομίας” θέμα του, το πανεπιστημιακό άσυλο, και σε αυτό τώρα τα γυρίζει. Ενώ δεσμευόταν πως θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο, τώρα λέει πως θα ρωτήσει τη γνώμη των πρυτάνεων για το πώς μπορεί να γίνει.

Κατά τα λοιπά υπογράφει «συμφωνία αλήθειας», όπως αρεσκόταν να λέει, με τον ελληνικό λαό.

Ερ.: Τελικά τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στο ντιμπέιτ;

Απ.: Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να ορίσει όποτε θέλει το ντιμπέιτ και απάντηση δεν πήρε. Μην ξεχνάτε πως ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε την τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα και πριν τις ευρωεκλογές. Τότε επαναλάμβανε, «ας προκηρυχτούν εκλογές και θα πάει σε όσα ντιμπέιτ θέλει ο πρωθυπουργός». Τώρα τα γυρίζει. Πάντα τα γυρίζει. Καμία συνέπεια. Τι φοβάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι θέλει να κρύψει; Ίσως το γεγονός ότι το πρόγραμμά του είναι ταυτόσημο με ό,τι επιτάσσει το ΔΝΤ. Όσο για το ντιμπέιτ με όλα τα πολιτικά κόμματα, σε αυτό έχει τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που δέχθηκε ακόμα και την 1η Ιουλίου, με τον πρωθυπουργό να πηγαίνει κατευθείαν στο στούντιο από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Κάποια άλλα κόμματα δεν το ήθελαν, ούτε αυτό, με προεξάρχουσα φυσικά τη ΝΔ. Ο,τιδήποτε άλλο διαχέεται από τα μιντιακά ηχεία της δεξιάς παράταξης δεν έχει καμία απολύτως αληθινή βάση.

Ερ.: Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε αυτοδυναμία και προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα μπει σε περιπέτεια εν μέσω θέρους. Πώς το σχολιάζετε;

Απ.: Η τοποθέτηση αυτή αποδεικνύει την ανησυχία του κ. Μητσοτάκη που διαπιστώνει ότι η μάχη των εθνικών εκλογών είναι ακόμη ανοιχτή και τίποτα δεν είναι διασφαλισμένο. Και αναιρεί με μεγάλη ευκολία, χωρίς φυσικά αυτό να μας εκπλήσσει, όλα όσα έχει μέχρι σήμερα δημόσια και μεγαλόστομα δηλώσει, περί εθνικής συνεννόησης, ενότητας, επιλογής συνεργασιών, ακόμα και στην περίπτωση αυτοδυναμίας. Αγωνιώντας, καταφεύγει σε κυνικούς εκβιασμούς, φανερώνοντας την αλαζονεία του και την εντυπωσιακή ασυνέπεια των λόγων του. Απαιτώντας από την άλλη να τον εμπιστευθούμε ως αξιόπιστη και έγκυρη λύση.

Ερ.: Σε κάθε περίπτωση ο στόχος του είναι η αυτοδυναμία. Ο δικός σας στόχος ποιος είναι;

Απ.: Ο δικός μας στόχος είναι να θυμίσουμε τη δουλειά μας σε συνθήκες χρεοκοπίας, διεθνούς απομονωτισμού και απαξίωσης και μνημονιακής επιτήρησης. Να θυμίσουμε τη δική τους δουλειά που μας οδήγησε στην κρίση και την αξιακή και οικονομική χρεοκοπία. Να αποκαλύψουμε όσα παλεύουν με νύχια και δόντια να κρύψουν για το πρόγραμμα και το σχεδιασμό τους. Να αναδείξουμε τις ιδεολογικές μας διαφορές, να κάνουμε γνωστό το πρόγραμμά μας, να διεκδικήσουμε την ευκαιρία, να συνεχίσουμε στον αναπτυξιακό δρόμο που ανοίξαμε τέσσερα χρόνια τώρα, να συνεχίσουμε να αλλάζουμε τη διεθνή εικόνα της χώρας και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, να νικήσουμε.

Ερ.: Εννιάμιση μονάδες είναι μεγάλη διαφορά. Γιατί να αλλάξει γνώμη ο κόσμος μέσα σε ενάμιση μήνα;

Απ.: Μήπως έγιναν εθνικές εκλογές και δεν το αντιληφθήκαμε; Από όσο γνωρίζω οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου. Κάποιοι επιχειρούν σώνει και καλά να θεωρήσουμε ότι ήδη ψηφίσαμε για κυβέρνηση στις ευρωεκλογές. Ουδέν ψευδέστερο. ‘Αλλο διακύβευμα, άλλα χαρακτηριστικά, άλλη βαρύτητα έχουν διαχρονικά οι ευρωεκλογές. Οι κάλπες των εθνικών εκλογών είναι εντελώς άδειες, το παραδέχεται μέχρι και η ΝΔ. Γι’ αυτό και «όλα είναι ανοιχτά».

Ερ: Ποιο είναι κατά την άποψή σας το διακύβευμα των εκλογών;

Απ: Οι συμπολίτες μας θα διαλέξουν μέλλον. Θα δώσουν εντολή αν θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά με ανοιχτές πόρτες, δικαιοσύνη, διαφάνεια και εντιμότητα ή θα πισωγυρίσουμε σε πραγματικότητες που μας συνέθλιψαν -και σχεδόν όλο το μιντιακό επικοινωνιακό σύστημα απαιτεί να ξεχάσουμε-, δικαιώνοντας τους φυσικούς αυτουργούς.

Οι πολίτες θα επιλέξουν πολιτικό σχέδιο. Το δικό μας εφαρμόστηκε και μας έβγαλε απ’ τα μνημόνια, έστησε σιγά σιγά μια σοκαρισμένη και τραυματισμένη κοινωνία στα πόδια της. Ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς ανάπτυξης, στερεώνει το κοινωνικό κράτος, γεμίζει τα άδεια ταμεία, ξαναφτιάχνει τον διαλυμένο κοινωνικό ιστό, δημιουργεί οικονομική σταθερότητα και ελπίδα.

Η ΝΔ δεν εμφανίσθηκε πολιτικά σήμερα, ούτε άλλαξε ιδεολογία, ίσα-ίσα από τον φιλελευθερισμό μετατοπίστηκε στο νεοφιλελευθερισμό, επομένως και το δικό τους πολιτικό σχέδιο εφαρμόστηκε, είναι αυτό που μας χρεοκόπησε, μας φτωχοποίησε, δημιούργησε νεοάστεγους, εκτόξευσε την ανεργία, ζήσαμε μετανάστευση, απολύσεις, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, απαξίωση της χώρας διεθνώς, κοινωνικό αυτοματισμό, ανασφάλεια και δυστυχία.

Θα σας πω το εξής. Το αφήγημα της ΝΔ ότι θα φέρει επενδύσεις, θα δημιουργήσει ανάπτυξη 4% του ΑΕΠ, πάσχει σοβαρά. Ποια σοβαρή επένδυση άραγε μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 2-3 χρόνια; Καμία. Συνεπώς, το σχέδιο για ανάπτυξη, που θα επιφέρει υποτίθεται τη μείωση της φορολογίας και της ανεργίας, είναι έωλο. Και το γνωρίζουν, για αυτό δημιουργούν το μύθο της «καμένης γης».

Μιλούν για καμένη γη αυτοί που με τις πολιτικές τους άφησαν στα ταμεία του κράτους 250 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε τέσσερα χρόνια γέμισαν τα ταμεία με 32 δισεκατομμύρια ευρώ. Μιλούν αυτοί που οι πολιτικές τους αφαίμαξαν το 83% των εσόδων της μεσαίας τάξης, ενώ εμείς, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης την επιβαρύναμε μόνο κατά 17%. Μιλούν αυτοί που επί των ημερών τους επέλεξαν και μείωσαν 12 φορές τις συντάξεις. Ενώ εμείς κατορθώσαμε και διασώσαμε το ασφαλιστικό σύστημα από την πλήρη κατάρρευσή του.

Ερ.: Πώς κρίνετε την στάση του ΚΙΝ.ΑΛ.; Εκτιμάται ότι θα συνεργαστεί με τη ΝΔ την επομένη των εκλογών;

Απ.: Δεν χρειάζεται να προβώ σε καμία εκτίμηση. Η ίδια η κυρία Γεννηματά έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει τη ΝΔ, έστω και παρέχοντας ανοχή. Εγώ τι περισσότερο να πω;

Ερ: Βλέπετε τον πρώην «σύντροφό» σας, Γιάνη Βαρουφάκη να μπαίνει στην Βουλή;

Απ: Εκείνο που διακρίνω -και όχι μόνο εγώ- είναι πως οι ίδιοι νεοδημοκράτες, που πριν λίγο καιρό προανήγγειλαν για τον κ. Βαρουφάκη Ειδικό Δικαστήριο, τώρα διάκεινται φιλικά απέναντί του. Μάλιστα, τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στη ΝΔ, ενώ τον διακωμωδούσαν ή τον εξύβριζαν πριν λίγο καιρό, σήμερα του επιφυλάσσουν περίοπτη θέση προβολής και μερικές φορές τον αποθεώνουν κιόλας. Αν αυτό είναι αρκετό για να εισαχθεί το κόμμα του στη Βουλή δεν το γνωρίζω, πολύ περισσότερο δε γνωρίζω σε ποια πτέρυγα, αν τελικά τα καταφέρει, θα εδράζεται.

Ερ.: Η Προοδευτική Συμμαχία επιβεβαίωσε την δυναμική της; Θα υπάρχει και την επόμενη ημέρα των εκλογών;

Απ: Η Προοδευτική Συμμαχία συνιστά τη δημοκρατική απάντηση σε αυτές τις εκλογές, αλλά κυρίως αποτελεί την προοπτική για το μέλλον της χώρας. Είναι απαίτηση των καιρών και ήρθε για να μείνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο κέντρο αυτής της ένωσης δυνάμεων με προοδευτικό πρόσημο και η ανταπόκριση από τους πολίτες επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα αυτή. Αυτό αποδεικνύει και η καθημερινή ενδυνάμωσή της.

Ερ.: Σας ανησυχούν οι κινήσεις της Τουρκίας; Θεωρείται βάσιμο τον φόβο για θερμό επεισόδιο;

Απ: Οι κινήσεις της Τουρκίας είναι κινήσεις αδυναμίας. Γιατί η Τουρκία είναι μία απομονωμένη χώρα σήμερα. Αντίθετα, η χώρα μας δεν είναι μόνη, καθώς η κυβέρνηση με σχέδιο και μεθοδικότητα έχει ισχυροποιήσει τα διεθνή της ερείσματα. Η Τουρκία δεν έχει λόγο να προκαλέσει ένα θερμό επεισόδιο αυτή τη στιγμή. Είμαστε όμως πάντα σε εγρήγορση, χωρίς εφησυχασμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μητσοτάκης παίζει το παιγνίδι της Μακεδονίας: Η τελευταία συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: