Σύντομη συνάντηση Τραμπ και Μέρκελ στο Πόρτσμουθ: Έδωσαν «ραντεβού» στους G20

FIle Photo: German Chancellor Angela Merkel (L) and US President Donald J. Trump (R) during a plenary session of the second and last day of the G20 Summit, in Buenos Aires, Argentina. EPA, G20 ARGENTINA, HANDOUT




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ συζήτησαν για την κατάσταση στη Λιβύη και τη Δυτική Αφρική κατά τη διάρκεια συνάντησής τους σήμερα στη νότια βρετανική πόλη Πόρτσμουθ, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τις εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της απόβασης των Συμμαχικών Δυνάμεων στη Νορμανδία.

  • “Ο πρόεδρος Τραμπ και η καγκελάριος Μέρκελ είχαν μια σύντομη συνάντηση περίπου 10 λεπτών στο περιθώριο των εκδηλώσεων”, είπε η Σάντερς. “Συμφώνησαν να έχουν εκτενέστερες συνομιλίες στην G20”, πρόσθεσε.

Η σύνοδος της G20, της Ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία αργότερα αυτό τον μήνα.

  • Σύμφωνα με το Reuters, oι δυο ηγέτες κάθισαν χαμογελώντας, πριν οι δημοσιογράφοι βγουν από την αίθουσα.

Οι δύο πλευρές δεν ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για τη συνάντηση αυτή στην οποία παρέστησαν ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, DPA
05/06/2019 17:47

“Σας ευχαριστούμε” δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ στους βετεράνους του Β΄ ΠΠ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: