Συνάντηση Τσίπρα με Μογκερίνι και Αναστασιάδη για τις προκλήσεις Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και θέματα Άμυνας, Φεντερίκα Μογκερίνι, Βρυξέλλες, Βέλγιο, Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Το ζήτημα των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στη κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και θέματα Άμυνας, Φεντερίκα Μογκερίνι, και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

  • Η συνάντηση με την κ. Μογκερίνι έγινε στο περιθώριο της προπαρασκευαστικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES). Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα σαφές μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Τουρκία και στοχευμένα μέτρα αν δεν σταματήσει άμεσα τις προκλήσεις. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές συζήτησαν και ποια μπορεί να είναι τα πιο αποτελεσματικά μέτρα.

Με τον κ. Αναστασιάδη συναντήθηκε λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και συζήτησαν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν την επόμενη περίοδο.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής: Πρώτον όχι στον Βέμπερ, δεύτερον καθαρό μήνυμα στην Τουρκία

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: