Συμβούλιο Περιφερειαρχών από Μητσοτάκη: Είπε ότι θα συνεδριάζουν… στο Μαξίμου

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται με τους εκλεγμένους Περιφερειάρχες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Την πρόθεσή του να θεσπίσει Συμβούλιο Περιφερειαρχών που θα συνεδριάζει κάθε δύο μήνες στο Μαξίμου ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με τους 13 περιφερειάρχες που εξελέγησαν πριν λίγες μέρες.

Όπως είπε θα υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα που θα αφορά θεσμικά θέματα ή συγκεκριμένα ζητήματα που χρειάζονται σχεδιασμό.

«Θέλω αυτό το συμβούλιο να γίνει ένα εργαλείο και όχι για να βγάζουμε φωτογραφίες.

Θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κατεπείγοντα προβλήματα που έχουν να κάνουν με απορρίμματα στην Αττική, την Πελλοπόνησο, το Ιόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους επισημαίνοντας πως το γαλάζιο χρώμα το εννοεί ως γαλάζιο της Ελλάδας.

«Το μήνυμα ενότητας και συνεργασίας που εκπέμψατε όλοι στις δηλώσεις είναι το κεντρικό μήνυμα μετά τη λαίλαπα του λαϊκισμού», είπε προσθέτοντας πως «η χώρα θα πάει μπροστά αν είμαστε όλοι ενωμένοι, αν έχουμε ενιαίο σχέδιο για δουλειά» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απευθυνόμενος στον κ. Αρναουτάκη που δεν εξελέγη με τη στήριξη της ΝΔ του είπε πως θα έχει ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση με τους άλλους.

«Σήμερα βγαίνει το κομματικό καπέλο και πρέπει να κοιτάξουμε τα προβλήματα», είπε προσθέτοντας πως το εκλογικό σύστημα σε κάποιους θα δημιουργήσει προβλήματα διοίκησης και αποτελεσματικότητας.

«Είμαι έτοιμος να ακούσω τις προτάσεις σας», ανέφερε τονίζοντας πως οι περιφέρειες αποτελούν πυλώνες για ένα αναπτυξιακό σχέδιο στη χώρα, λεωφόρους για να απλωθεί σε όλη την επικράτεια ένα τολμηρό σχέδιο αναγέννησης.

«Θέλω να σας εμπιστευτώ και αυτό να το κάνω πράξη. Θέλω να ζητήσω γραπτώς τις σκέψεις και τις προτεραιότητες σας για την επόμενη πενταετία για έργα και δράσεις που έχουν να κάνουν με το κοινωνικό κράτος και την στήριξη των πιο αδύναμων», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Τσίπρας: Η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές άνοιξε την όρεξη στους ακραίους των Βρυξελλών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: