Συγκλονιστικοί οι Ουόριορς σαν πρωταθλητές: Σοκ για τραυματισμό Ντουράντ

Golden State Warriors forward Kevin Durant and Toronto Raptors center Serge Ibaka of the Republic of the Congo collide during the first half of the NBA Finals basketball game five between the Golden State Warriors and the Toronto Raptors at Scotiabank Arena in Toronto. EPA, WARREN TODA SHUTTERSTOCK OUT




Συγκλονιστικοί Ουόριορς με χαρακτήρα πρωταθλητή, κατάφεραν να νικήσουν με 106-105 τους Ράπτορς μέσα στο Τορόντο, μειώνοντας σε 3-2 στη σειρά των τελικών, στερώντας την ευκαιρία στους Καναδούς να πανηγυρίσουν σήμερα τον πρώτο τους τίτλο στο ΝΒΑ.

Πραγματικοί «πολεμιστές» οι Ουόριορς, κατάφεραν να επιστρέψουν από διαφορά έξι πόντων 3.5’’ πριν το τέλος, με τρία σερί τρίποντα (δύο ο Τόμπσον και ένα ο Κάρι), ξεπερνώντας το σοκ της νέας απώλειας του Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος τραυματίστηκε στον Αχίλλειο τένοντα και αποχώρησε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά και χάνοντας στην τέταρτη περίοδο ξανά τον Κέβον Λούνι.

  • Οι πρωταθλητές που προσπαθούν για ένα τρίτο διαδοχικό τίτλο, οδήγησαν το σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού στο Τορόντο και εξασφάλισαν τη νίκη έχοντας 20 εύστοχα σουτ τριών πόντων και εξαιρετική άμυνα.

Η επιστροφή του Κέβιν Ντουράντ, μετά από σχεδόν έναν μήνα, αποδείχθηκε βραχύβια, αφού στην δεύτερη περίοδο τραυματίστηκε, σε μία προσπάθεια να ντριμπλάρει αντίπαλο. Αργότερα ο γενικός μάνατζερ των Ουόριορς, Μπομπ Μάιερς, επιβεβαίωνε την σοβαρότητα του τραυματισμού στον Αχίλλειο τένοντα, σε αναμονή της μαγνητικής τομογραφίας. Ο Ντουράντ πρόλαβε να σημειώσει 11 πόντους.

  • Ο Στεφ Κάρι με 31 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, double double από τον Γκριν με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ, με τον Κλέι Τόμπσον να προσθέτει 26 πόντους και τον ΝτεΜάρκους Κάζινς 14 πόντους.

Για τους Ράπτορς, κορυφαίος ήταν ο Καγουάι Λέοναρντ, που έφτασε σε double double με 26 πόντους και 12 ριμπάουντ.

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-34, 56-62, 78-84, 105-106

Τα ξημερώματα της Παρασκευής οι Ουόριορς θα υποδεχθούν στο Όκλαντ τους Ράπτορς.

11/06/2019
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Τορόντο, Καναδάς

Οι 10 ποδοσφαιρικές ομάδες με δισεκατομμυριούχους ιδιοκτήτες [εικόνες]

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: