Συγκλονιστικές καταθέσεις Μεταξά: Έσφιγγε τα θύματά του από το λαιμό, μέχρι να πεθάνουν

File Photo: Με λεπτομέρεια παρουσιάστηκαν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας από την Κατηγορούσα Αρχή οι ισχυρισμοί του καθ` ομολογία κατά συρροή δολοφόνου Νικόλα Μεταξά κατά τη διάρκεια διάφορων καταθέσεων που έδινε στους ανακριτές για τις επτά δολοφονίες γυναικών και παιδιών το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο της δίκης του σήμερα, Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019. Φωτογραφία: Philenews.com




Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τις δολοφονίες του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, Νικόλα Μεταξά, παρουσιάστηκαν, στο πλαίσιο της δίκης του σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας από την Κατηγορούσα Αρχή, οι οποίες προέκυψαν από τις καταθέσεις που έδινε στους ανακριτές για τις επτά δολοφονίες γυναικών και παιδιών το προηγούμενο διάστημα.

Ο ίδιος στη δήλωσή του ενώπιον του δικαστηρίου απολογήθηκε στις «ψυχές των θυμάτων», τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για τον άδικο πόνο που προκάλεσε, στα παιδιά του, τους γονείς μου και την υπόλοιπη οικογένεια για την στεναχώρια που περνούν και προς την κυπριακή κοινωνία.

  • Η διαδικασία διεξήχθη υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα σε μια κατάμεστη αίθουσα, με τον κατηγορούμενο να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και να παρουσιάζεται και πάλι χωρίς δικηγόρο.

Η Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Έλλη Παπαγαπίου, απήγγειλε στον κατηγορούμενο τις 12 κατηγορίες που αφορούν τον φόνο εκ προμελέτης των επτά θυμάτων του και απαγωγής με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης των πέντε εξ αυτών, με τον Νικόλα Μεταξά να απαντά σε κάθε μία «παραδέχομαι».

Για την Λίβια Μπουνέα και την κόρη της Έλενα Νατάλια

Ένα έγκλημα μίσους και εκδίκησης χαρακτήρισε ο Νικόλας Μεταξάς την δολοφονία της Λίβια Μπουνέα για την συμπεριφορά της, όπως υποστήριξε, στην ανήλικη κόρη της, Έλενα Νατάλια. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο κατηγορούμενος -που σκότωσε πρώτα την μικρή Ελένα- «δήθεν προβληματίστηκε από την συμπεριφορά της Λίβια σε σχέση με τη ανήλικη θυγατέρα της», διότι, είπε, υποψιάστηκε ότι η μητέρα εξέδιδε την μικρή.

  • «Την έπιασα από το λαιμό την έβαλα από κάτω μου και έσφιγγα, έσφιγγα μέχρι που πόνεσα τα δάχτυλα μου και έσφιγγα ακόμη παραπάνω. Πέρασαν λεπτά. Δεν ξέρω πόσα. Την είδα επιτέλους νεκρή και μόνο εκείνη την ώρα λειτούργησε ξανά το μυαλό μου», είπε χωρίς να διστάσει. Το παιδάκι, είπε στους ανακριτές ο Νικόλας Μεταξάς «κοιμόταν δίπλα. […] το μόνο που σκέφθηκα εκείνη την ώρα ήταν να δώσω λύτρωση, να πιέσω τα χέρια μου στα πλάγια του λαιμού της» για να «πάει» χωρίς να υποφέρει.

Ο Μεταξάς είχε εκδηλώσει το μίσος του για την Λίβια σε πάνω από μία καταθέσεις, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι του είχε γίνει εμμονή να πάρει εκδίκηση γι’ αυτό που έκανε η Λίβια στο παιδί της. Δεν δίστασε δε να δηλώσει την ανακούφισή του όταν την είδε νεκρή…

Όσο για την… ανάμνηση της Λίβια κόστισε στην Μαρικάρ Βαλντέζ, αλλά και στην μικρή κόρη της Σιέρρα, την ζωή τους. Σκότωσε την Μάρι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο -πνίγοντάς την- κατά την διάρκεια ερωτικής συνεύρεσής τους. Ήταν, φαίνεται, για εκείνον ένα εύκολο θύμα, καθώς, όπως ομολόγησε, την γνώρισε μέσω του Facebook και την θεωρούσε ευάλωτη, καθώς είχε μάθει πως είχε πεθάνει ο φίλος της.

Η Μαρικάρ Βαλντέζ, η Σιέρρα και η εμμονή του για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου

  • Φαίνεται πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτέλεσαν πεδίο δόξης λαμπρό για τον κατά συρροή δολοφόνο, αφού και με το τέταρτο θύμα, την Μάρι Ρόουζ, γνωρίστηκαν μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Badoo και είχε ερωτικές σχέσεις μαζί της. Είχε μάλιστα το θράσος να καταθέσει ότι την είχε συμπαθήσει και ήθελε να δημιουργήσουν σοβαρή σχέση, καθώς και να γνωρίσουν και τα παιδιά τους. Και στην περίπτωση των δύο τους, η παρανοϊκή εμμονή του ότι η μητέρα εξέδιδε την κόρη και ότι άνετα θα μπορούσε να την “πασάρει” και στον ίδιο τον κατέλαβε… Σκότωσε πρώτα την μικρή και μετά την πανικόβλητη Μάρι που η οποία συνέχιζε να φωνάζει.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ενώπιον των ανακριτών ότι της είπε ότι θα την παντρευτώ υπό τον όρο να τον αφήνει να κοιμάμαι με τη μικρή και να μην το κάνει θέμα (!). Σύμφωνα με την κατάθεση του κατηγορούμενου, η Μάρι Ρόουζ απάντησε καταφατικά και ο ίδιος ανέφερε στους ανακριτές ότι «ήξερα μέσα μου ότι θα το έλεγε».

  • Στη συνέχεια, ανέφερε ότι το ίδιο είχε ξαναδεί με την Λίβια και περιέγραψε πως έσφιγγε το λαιμό της Μάρι Ρόουζ «για αρκετή ώρα μετά που ξεψύχησε από οργή και μίσος». Ο κατηγορούμενος είπε ότι έβγαλε «πάνω της όλη την αηδία όλο το θυμό που ένοιωθα, τις ενοχές για το τι είχε συμβεί σε εμένα». Για την μικρή Σιέρρα είπε ότι την κράτησε «από τα πλάγια του λαιμού όπως έκανα ξανά ξέροντας ότι θα σταματούσε το αίμα στον εγκέφαλο και θα «φύγει» χωρίς βάσανο».

Η Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ξεκαθάρισε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι «οι εν λόγω ισχυρισμοί περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανηλίκων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», προσθέτοντας ότι έχει διαφανεί πως και οι δύο γυναίκες «αγαπούσαν και φρόντιζαν τα παιδιά τους».

  • Ο αδίστακτος άνδρας συνέχισε, όπως κατέθεσε, να συναντά διάφορες γυναίκες περιστασιακά και ότι κράταγε μηνύματα και μερικές φορές και βίντεο μετά ή κατά την πράξη. Μία από αυτές ήταν η Ασμίτα Μπίστα, γνωστή ως “Ανού”, η οποία αντελήφθη το βίντεο και τον πρόσβαλε. Αυτό, σύμφωνα με την απολογία, τον εξόργισε τόσο -του θύμισε την Λίβια, κατέθεσε, συγκεκριμένα, ο Μεταξάς- που την έπιασε από τον λαιμό και την έσφιξε μέχρι που πέθανε.

Στην ίδια πλατφόρμα που γνώρισε την Μαρικάρ, έγινε η γνωριμία του δράστη και την Αριάν Παλάλας Ροζάνα, το έβδομο και τελευταίο θύμα του. «Ενώ κάναμε σεξ, ένιωσα την ανάγκη να την σκοτώσω», είπε στους ανακριτές ο διαταραγμένος. Έτσι, «την άρπαξα με τα δύο μου χέρια και την κρατούσα δυνατά μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται. Ήμουν από πάνω της και την έβλεπα την ώρα που την έπνιγα», πρόσθεσε, όπως ανέφερε η κ. Παπαγαπίου.

Ο κατά συρροή δολοφόνος είχε αρχίσει, όπως ομολόγησε, να εθίζεται στους φόνους των γυναικών, αφού όπως είπε «όποτε έκανα σεξ με γυναίκα ένοιωθα ότι ήθελα να το ξανακάνω».

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση της υπόθεσης η Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε “για ό,τι μπορεί να αξίζει” πως ο κατηγορούμενος «δεν έχει προηγούμενες καταδίκες».

Η δήλωση του Νικόλα Μεταξά

Ερωτηθείς από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου αν έχει να πει κάτι ο Νικόλας Μεταξάς διάβασε χειρόγραφη δήλωση την οποία είχε ο ίδιος ετοιμάσει.

«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και αποδέχομαι τις συνέπειες», είπε. Αναγνωρίζω πως το γεγονός πως έχω μετανοήσει ειλικρινά για τις πράξεις μου δεν μπορεί να αντιστρέψει τις συνέπειες αυτών, ανέφερε.

  • Συνέχισε λέγοντας ότι όσο και να το θέλω δεν μπορώ να πάω πίσω στο χρόνο και να μην κάνω ότι έκανα. Αυτό που μπορώ να κάνω, πρόσθεσε, είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των υποθέσεων παρέχοντας όποιες πληροφορίες μου ζητηθούν και παραδεχόμενος ενοχή να μην ζημιώσω και άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω μιας χρονοβόρας δικαστικής διαδικασίας.

Εξέφρασε μεταμέλεια και απολογήθηκε «πρώτα απ’ όλα προς τις ψυχές των θυμάτων μου, τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για τον άδικο πόνο που προκάλεσα και να ελπίζω ότι η απονομή της δικαιοσύνης θα αποτελέσει ένα ελάχιστο βάλσαμο». Ξεσπώντας σε κλάματα απολογήθηκε και «στα παιδιά μου, τους γονείς μου και την υπόλοιπη οικογένεια για την στεναχώρια που περνούν και θα περάσουν χωρίς να έχουν φταίξει ποτέ τους σε τίποτα».

  • Απολογίες εξέφρασε και στην κυπριακή κοινωνία η οποία είμαι βέβαιος ότι διερωτάται γιατί και πως ένας άνθρωπος μέλος της έφτασε σε αυτό το σημείο. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, είπε ο κατηγορούμενος, όμως δεν έχω βρει ακόμα την απάντηση. Γνωρίζω ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της οποίας αναγνωρίζω «μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις τις οποίες προσπαθούσα εδώ και δεκαετίες να ξεχάσω», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει μια ξεκάθαρη απάντηση.

Έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση μιας ενδελεχούς μελέτης, έτσι ώστε με τη βοήθεια επιστημόνων να βρεθεί το γιατί, αλλά να βοηθήσει επίσης την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Επτά φορές ισόβια στον Νίκο Μεταξά από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας: Μια για κάθε φόνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: