Στον τελικό του UEFA Nations League η Πορτογαλία με χατ τρικ του Ρονάλντο

O Κριστιάνο Ρονάλντο είναι το γνωστότερο… προϊόν της σύγχρονης Πορτογαλίας. Φωτογραφία: EPA, JEAN-CHRISTOPHE BOTT




Με εμφατικό τρόπο επέστρεψε στην ενδεκάδα της Εθνικής Πορτογαλίας ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μετά το διάλειμμα που έκανε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, ο σταρ της Γιουβέντους (δεν έπαιξε στους αγώνες των ομίλων της διοργάνωσης) ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στον πρώτο ημιτελικό του UEFA Nations League με την Ελβετία.

Με χατ τρικ του Πορτογάλου επιθετικού, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επιβλήθηκε με 3-1 και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του τουρνουά, που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής (9/06, 21:00) στο Οπόρτο.

Ο Ρονάλντο, που είχε να σκοράρει με την Εθνική ομάδα της χώρας του από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 και συγκεκριμένα από το ματς με το Μαρόκο (1-0), άνοιξε το σκορ στο 25΄ και με άλλα δύο τέρματα στο φινάλε της αναμέτρησης (88΄, 90΄) χάρισε τη νίκη-πρόκριση στους Ίβηρες απέναντι στους Ελβετούς, που είχαν προσωρινά ισοφαρίσει με το πέναλτι του Ροντρίγκεζ στο 57΄.

Οι Πορτογάλοι, πρωταθλητές Ευρώπης το 2016 στην Γαλλία, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το τρόπαιο μπροστά στο κοινό τους, με αντίπαλο το νικητή του αυριανού (6/6) δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Ολλανδία και στην Αγγλία.

Η φάση που σημάδεψε το ματς έγινε στο 54΄, όταν ο διαιτητής Μπριχ έδωσε πέναλτι υπέρ της Πορτογαλίας, αλλά η χρήση του VAR έδειξε ότι στην φάση που είχε προηγηθεί νωρίτερα στα καρέ της Πορτογαλίας είχε γίνει παράβαση εις βάρος των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα ο Γερμανός ρέφερι να «γυρίσει πίσω» την φάση και να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της Ελβετίας!

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Σεμέντο, Πέπε (63΄ Φόντε), Ρούμπεν Ντίας, Γκερέιρο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες (90΄ Μουτίνιο), Νέβες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζοάο Φέλιξ (70΄ Γκέδες), Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Εμπαμπού, Ακαντζί, Σερ, Ρικάρντο Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ (89΄ Ντρμιτς), Τζάκα, Ζακαρία (71΄ Φερνάντες), Ζούμπερ (83΄ Στέφεν), Σακίρι, Σεφέροβιτς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πόρτο, Πορτογαλία

Αποσύρθηκε η καταγγελία για την υπόθεση βιασμού εναντίον του Κριστιάνο Ρονάλντο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: