Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ (Δ, πίσω) στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντιούνται στις Βρυξέλλες στις 20 και 21 Ιουνίου 2019 για να συζητήσουν την αλλαγή ηγεσίας στην Ε.Ε. και να υιοθετήσουν την στρατηγική ατζέντα για την περίοδο 2019-2024. Επίσης θα εστιάσουν σε θέματα όπως το κλίμα, η παραπληροφόρηση ο προϋπολογισμός και οι εξωτερικές σχέσεις. EPA, OLIVIER HOSLET




Την συνεχή παρακολούθηση των ενεργειών της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου αποφάσισε, σύμφωνα με τον σχέδιο συμπερασμάτων, η Ε.Ε. των 28.

  • Επίσης, καλωσορίζει την πρόσκληση του Συμβουλίου Γενικών υποθέσεων προς την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων που είδε το ΚΥΠΕ, οι 28 της ΕΕ αναφέρουν τα εξής:

  • “Όσον αφορά τις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες γεωτρήσεων στην Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, η ΕΕ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, όπως περιγράφεται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 18ης Ιουνίου 2019, και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσορίζει την πρόσκληση προς την Κομισιόν και την ΕΥΕΔ να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Συνάντηση Τσίπρα με Μογκερίνι και Αναστασιάδη για τις προκλήσεις Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: