Στ’ ανοιχτά του Καστελόριζου το γεωτρύπανο YAVUZ συνεχίζει τον πλου του προς την Κυπριακή ΑΟΖ

Στα ανοιχτά του Καστελόριζου το YAVUZ. Φωτογραφία Marinetraffic




Το πλωτό γεωτρύπανο YAVUZ εδώ και λίγη ώρα πλέει στ’ ανοιχτά από το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης συνοδεία των πολεμικών πλοίων του το συνοδεύουν, μιας φρεγάτας και μιας κορβέτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κοντινή απόσταση παρακολουθεί κατά πόδας την παραμικρή κίνηση, Πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού ενώ την ίδια στιγμή στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει παρουσία κι άλλων πολεμικών πλοίων που βρίσκονται μόνιμα στην περιοχή.

Επιτελείς του Ελληνικού πενταγώνου εκτιμούν πως σ’ αυτή τη φάση, το πλωτό γεωτρύπανο θα συνεχίζει κανονικά τον πλού του προς τον κόλπο της Καρπασίας σε μια προσπάθεια της Τουρκίας να κερδίσει πόντους στεκόμενη όπως υποστηρίζει στο πλευρό των τουρκοκυπρίων.

Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ανώτατοι Αξιωματικοί που πιστεύουν πως εφόσον θελήσει η Τουρκία να διατηρήσει την υπάρχουσα ένταση, θα το κάνει από τα τέλη του επόμενου μήνα και γι’ αυτό λαμβάνονται όλα εκείνα που θεωρούνται αποτρεπτικά μέτρα από την Ελληνική πλευρά, με πρώτο τις προειδοποιήσεις που έχουν ακουστεί σε πολιτικό επίπεδο.

Σίγουρα την ένταση δεν την θέλει κανείς έλεγαν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όμως εφόσον προκληθούμε, θα φροντίσουμε να αποτρέψουμε οτιδήποτε που έχει να κάνει με αμφισβήτηση Εθνικής Κυριαρχίας.

HELLAS JOURNAL

 

Σκληρό πόκερ Άγκυρας-Ε.Ε.: “Απαγορεύει” με απαράδεκτο non paper κυρώσεις Κομισιόν για ΑΟΖ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: