Σήμερα το τελευταίο αντίο στις Λίβια και Ελένα, θύματα του κατά συρροήν δολοφόνου της Κύπρου

Κηδεύτηκαν σήμερα η Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα από τη Ρουμανία και η κόρη της Ελένα Ναταλία, θύματα και οι δυο του 35χρονου καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο χωριό Αρεδιού, Κύπρος, Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, 13 Ιουνίου, η κηδεία της Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα από τη Ρουμανία και της κόρης της Ελένα Ναταλία, θύματα και οι δυο του 35χρονου καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο χωριό Αρεδιού.

  • Μητέρα και κόρη αναπαύονται πλέον μαζί, στην τελευταία τους κατοικία, ενώ -τραγική φιγούρα- ο χαροκαμένος πατέρας καθώς και άλλοι συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στην Λίβια και στην Ελένα. Της νεκρώσιμου ακολουθίας προέστη ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας. Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τα έξοδα της κηδείας καλύφθηκαν από το κράτος.

Το παρών έδωσαν και άτομα που είχαν ουσιαστική και σημαντική συμβολή στην ανεύρεση των σορών των θυμάτων του 35χρονου: o Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, η ομάδα της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services, και μέλη της ΕΜΑΚ.

Παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, η Επιτετραμμένη της Ρουμανίας στην Κύπρο, Ντανιέλα Σεζόνοβ-Τάνε καθώς και αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων.

  • Στον επικήδειο λόγο του, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής ανέφερε πως “όλοι μας σήμερα συμπάσχουμε για όλα τα θύματα του ειδεχθέστατου αυτού εγκλήματος, το οποίο συγκλόνισε και θα συγκλονίζει για πολύ ακόμα την κοινωνία μας αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα”.

Πρόσθεσε πως “τώρα είναι ώρα προσευχής για τις ψυχές των θυμάτων και ανθρώπινης συμπαράστασης στις οικογένειές τους. Τώρα, είναι η ώρα να πάρουμε ο ένας δύναμη από τον άλλο, να θυμηθούμε όλες εκείνες τις αρετές που μας καταξιώνουν, ως ανθρώπινες υπάρξεις, να προβληματιστούμε και ξαναδούμε τη θέση μας απέναντι στον εαυτό μας, την οικογένειά, την κοινωνία, τον πλησίον μας”, σημείωσε.

  • “Είναι τώρα που πρέπει να πάρουμε προσωπικές και συλλογικές αποφάσεις έτσι ώστε να γίνει μια νέα αρχή στη ζωή μας, περιορίζοντας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, τέτοια φαινόμενα που μολύνουν τη ζωή μας και προσβάλλουν την ανθρώπινή μας αξιοπρέπεια, καθότι από μια υγιή κοινωνία εξάγονται λιγότερα νοσήματα”, επεσήμανε.
  • “Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τα μέλη της ΕΜΑΚ και τους συνεργάτες τους οφείλουμε σήμερα ως έθνος ένα μεγάλο ευχαριστώ. Με την υπομονή την επιμονή και τον επαγγελματισμό τους και υπό αντίξοες συνθήκες πέτυχαν το δύσκολο έργο του εντοπισμού των θυμάτων δίδοντας μαθήματα ανθρώπινης αλληλεγγύης και αρετής γεγονός που ανέστησε την εθνική μας αξιοπρέπεια από τον πυθμένα της ντροπής που μας βύθισαν οι πράξεις ενός άρρωστου εγκληματία”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Ησαΐας.

Με το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας, που εψάλη στα ελληνικά και στα ρουμάνικα, έγινε κατάθεση στεφάνων.

Η ταφή έγινε στο κοιμητήριο της κοινότητας Αρεδιού.

Η Λίβια και η Ελένα είχαν εντοπιστεί νεκρές μέσα σε βαλίτσες στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό. Η βαλίτσα με τη σορό της μάνας είχε εντοπιστεί στις 28 Απριλίου και αυτή με την σορό της κόρης στις 5 Μαΐου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

«Πονά» την Τουρκία η έκδοση ενταλμάτων για τον «Πορθητή», λένε πηγές της Λευκωσίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: