Σήμερα το Athens Pride 2019: Στα χρώματα ουράνιου τόξου η Βουλή, τα πολιτικά μηνύματα

File Photo: Διαδηλωτές παίρνουν μέρος στην παρέλαση του Athens Pride 2018 μπροστά από την Βουλή, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Την στήριξή τους στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα εκφράζουν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή και την διοργάνωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride Parade 2019, σήμερα το απόγευμα.

  • Παράλληλα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της, «η Βουλή των Ελλήνων, με την ευκαιρία των σημερινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2019, αναδεικνύει το μήνυμα του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό της έμφυλης ταυτότητάς του, με τη συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψής της στα χρώματα του ουράνιου τόξου, απόψε, από τις 21:00 έως τις 23:30».
  • Τσίπρας: Καμία απολύτως διάκριση

    «Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις”. Εμείς, αυτό το δρόμο έχουμε επιλέξει», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση του στο twitter, με αφορμή το Athens Pride 2019.

    Επισυνάπτει, επίσης, μια αφίσα στην οποία γράφει “Αγώνας για ισότητα, κατοχύρωση των ατομικών ελευθεριών και της κοινωνικής αλληλεγγύης”.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί στο Athens Pride από τον γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργο Σταμάτη, μαζί με αναπληρωτές του και στελέχη της γραμματείας, καθώς και από τις υποψήφιες βουλευτές του κόμματος στην Α’ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή και Αλεξάνδρα Χαριτάτου, σύμφωνα με ενημέρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τη στήριξή της στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ και στο Athens Pride εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά κατά τη επίσκεψή της το μεσημέρι στο περίπτερο για τους ΛΟΑΤΚΙ, του ΚΙΝΑΛ στο Σύνταγμα.

  • «Το Athens Pride είναι πλέον σημείο αναφοράς για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είμαστε εδώ, γιατί υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι σε κάθε είδους διάκριση. Για μια “ανοιχτή κοινωνία” , που αποδέχεται τη διαφορετικότητα. Για μια κοινωνία δημοκρατική, όπου όλοι είναι ισότιμοι», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Η παρέλαση αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες κόσμου και αναμένεται κάθε χρόνο με ενδιαφέρον.Με αφορμή την διοργάνωση, οι Έλληνες Πρόσκοποι προσάρμοσαν στα χρώματα της κοινωνικής ελευθερίας το λογότυπο τους.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται 50 χρόνια μετά τα γεγονότα του Stonewall Inn στις ΗΠΑ, στις 28 Ιουνίου του 1969 και στην Αθήνα η διοργάνωση συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πως θα ψηφίσετε για να βαφτίσει η Ελλάδα το άστρο ΗΑΤ-Ρ-42, 1.458 έτη φωτός μακρυά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: