Σηκώνει το γάντι η Πιονγκγιάνγκ: “Ναι” σε τετ α τετ με Κιμ-Τραμπ, αλλά δεν έχει προταθεί επίσημα

File Photo:Από παλαιότερη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών. EPA,kcna




Η πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να συναντήσει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ Ουν αυτό το Σαββατοκύριακο στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στην Βόρεια και τη Νότια Κορέα είναι μια “πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα”, ανακοίνωσε σήμερα η Βόρεια Κορέα.

  • “Τη θεωρούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά δεν έχουμε δεχθεί μια επίσημη πρόταση”, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, επικαλούμενο δήλωση της Βορειοκορεάτισσας υφυπουργού Εξωτερικών Τσόε Σον Χούι.

“Πιστεύω ότι αν γίνει η συνάντηση κορυφής Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ στην διαχωριστική γραμμή, όπως σκοπεύει ο πρόεδρος Τραμπ, αυτό θα χρησιμεύσει ως άλλη μια σημαντική ευκαιρία για την περαιτέρω εμβάθυνση των προσωπικών σχέσεων μεταξύ των δύο ηγετών και την προώθηση των διμερών σχέσεων”, πρόσθεσε η Κορεάτισσα υφυπουργός.

  • Η πρόσκλησή του στον Κιμ για να συναντηθούν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα ήταν μια ιδέα που του ήρθε σε μια στιγμή, είχε δηλώσει ο Τραμπ νωρίτερα.
  • “Απλά το σκέφτηκα σήμερα το πρωί”, δήλωσε ο Τραμπ από την Οσάκα όπου μετέχει στην σύνοδο της G20.
  • “Απλά κάνω μια πρόταση, διότι δεν ξέρω που βρίσκεται τώρα, μπορεί να μην είναι στη Βόρεια Κορέα. Αν ο ηγέτης Κιμ θελήσει να συναντηθούμε θα είμαι στα σύνορα. Δείχνουμε να τα πηγαίνουμε πολύ καλά μαζί”, πρόσθεσε.

Ο Τραμπ σημείωσε επίσης ότι αν δεν είχε εκλεγεί αυτός πρόεδρος των ΗΠΑ “τώρα θα ήσασταν σε πόλεμο με την Βόρεια Κορέα” και επέμεινε ότι “δεν βιάζεται” όσον αφορά το βορειοκορεατικό θέμα.

Επίσης διευκρίνισε ότι αν πράγματι συναντηθεί με τον Κιμ αυτό θα είναι για μόνον “δύο λεπτά” καθώς μόνον αυτός ο χρόνος υπάρχει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-dpa

Ένας απίθανος Τραμπ: Ευθύνες στον Ομπάμα ότι η Τουρκία αγόρασε τους S-400 από Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: