Σε βελτίωση του 4,72 μ. στοχεύει η Κατερίνα Στεφανίδη στο «Filothei Women Gala»

File Photo: Η αθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» της Φιλοθέης θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα το«Filothei Women Gala» με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το μίτινγκ στίβου, «Filothei Women Gala» γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια του, με την ιδιαίτερη πρωτοτυπία σε όλο τον κόσμο να συμμετέχουν μόνο γυναίκες. Η εφετινή διοργάνωση περιλαμβάνει δύο δρομικά και τέσσερα αλτικά αγωνίσματα, όπου βέβαια ξεχωρίζει η παρουσία της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ.

  • Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο παραβρέθηκε και στη συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών, μαζί με τις Ελισάβετ Πεσιρίδου (100μ εμπόδια), Ραφαέλα Σπανουδάκη (100μ) και Λίλη Αλεξούλη.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο διευθυντής της διοργάνωσης, Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος, και ο πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου ΑΟ Φιλοθέης, Γιάννης Προβελέγγιος.

  • «Διάρκεια, αξιοπιστία και κοινωνική προσφορά είναι τα τρία χαρακτηριστικά στοιχεία που αναβαθμίζουν ένα γεγονός σε θεσμό. Ακριβώς γι΄ αυτό ο αγώνας της Φιλοθέης είναι θεσμός, και αθλητικός αλλά και κοινωνικός.

Αθλητικός, γιατί η άρτια διοργάνωση και η παρουσία κορυφαίων αθλητριών από ολόκληρο τον κόσμο μας χαρίζει στιγμές πάρα πολύ όμορφες, και κοινωνικός, γιατί ο αγώνας αποτελεί ένα εξαιρετικό “όχημα” για να μεταδώσει κανείς μηνύματα που παρακινούν σε περισσότερη αλληλεγγύη και συμμετοχή σε κοινωνικά δρώμενα.

  • Να συγχαρώ λοιπόν τον ΑΟ Φιλοθέης για την θαυμάσια ιδέα που είχε πριν 20 χρόνια και τον θαυμάσιο τρόπο που την υλοποιεί, το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού για την συμπαράστασή του όλα αυτά τα χρόνια, μια συμπαράσταση που και η Ομοσπονδία δίνει σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση αλλά και τις συμμετέχουσες αθλήτριες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

«Είναι ένας αγώνας που εγώ ανυπομονώ κάθε χρονιά να μετάσχω, όχι μόνο γιατί το διοργανώνει ο σύλλογός μου, αλλά και γιατί είναι ο αγώνας που ξεκίνησα τη χρονιά το 2016 και μου έδωσε μια μεγάλη αυτοπεποίθηση με το 4.86μ που έκανα. Έχουμε καλές συμμετοχές στις λίστες εκκίνησης. Είμαστε σε μια περίεργη χρονιά, που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γίνεται ενάμιση μήνα αργότερα. Θεωρώ ότι, αν αυτή τη στιγμή ήμουν σε θέση να περάσω τα 5.00μ, θα ήταν πρόβλημα για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Παρόλα αυτά είμαι σε αρκετά καλή κατάσταση κι έχω την ευχέρεια να κάνω κάποιες δοκιμές στον τρόπο προπόνησης, με διαφορετικές λαβές και κοντάρια. Σωματικά είμαι υγιής και αυτό που θα επιδιώξω στο μίτινγκ είναι να βελτιώσω το 4.72μ που έχω κάνει αυτή τη σεζόν», είπε η Κατερίνα Στεφανίδη.

  • «Μετέχω για πρώτη φορά στο μίτινγκ και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί κάθε χρόνο φιλοξενεί μεγάλες αθλήτριες από όλο τον κόσμο και είναι τεράστια πρόκληση για μένα να μπορώ να τις συναγωνιστώ και να δίνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Τις προηγούμενες χρονιές λόγω τραυματισμών δεν κατάφερα να μετάσχω, γι΄ αυτό φέτος ευχαριστώ πολύ τον ΑΟ Φιλοθέης που με προσκάλεσε», είπε από την πλευρά της η Ραφαέλα Σπανουδάκη.

«Χαίρομαι που έχω την υγεία μου και μπορώ να συμμετάσχω σε ένα κορυφαίο ελληνικό μίτινγκ, το οποίο σέβεται απόλυτα τη γυναίκα αθλήτρια. Θεωρώ ότι είναι μια ιδιαίτερη τιμή για όλες τις αθλήτριες που έρχεται κόσμος και χειροκροτεί τις προσπάθειές μας και μας κάνουν να νιώθουμε ότι είναι μια δεύτερη γιορτή της γυναίκας. Εύχομαι σε όλα τα κορίτσια καλή επιτυχία, πάνω απ΄ όλα να περάσουμε όμορφα, όπως κάνουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια», δήλωσε η Ελισάβετ Πεσιρίδου.

  • «Για μένα φέτος είναι η 5η συνεχή χρονιά που θα συμμετάσχω στον αγώνα. Η αίσθησή μου από τις προηγούμενες χρονιές δεν έχει αλλάξει. Αποτελεί και φέτος το αγαπημένο μου event. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που φέτος έχω την ευχέρεια να προπονούμαι σε αυτό το στάδιο, στο οποίο είχα τη δυνατότητα να γνωρίσω τον κόσμο της Φιλοθέης λίγο περισσότερο και, πιστέψτε με, φέτος θα είναι ακόμη πιο θερμός. Το μίτινγκ γιορτάζει τα 20 χρόνια του και θέλω να είστε όλοι εκεί και να το απολαύσετε», τόνισε η Λίλη Αλεξούλη που φέτος γυμνάζεται με τον Γιάννη Κουτσογιανόπουλο.

Ο κ. Ξυριδάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η διοργάνωση του αγώνα τιμά την πόλη της Φιλοθέης και του Ψυχικού και ευχαρίστησε τον ΑΟ Φιλοθέης, τον ΣΕΓΑΣ και τις αθλήτριες που μετέχουν, ενώ εκτίμησε ότι θα γίνει ένας καταπληκτικός αγώνας.

Ο κ. Προβελέγγιος καλωσόρισε όλους στο πλήρως ανακαινισμένο στάδιο, στο οποίο συνεισέφεραν τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια Αττικής, τους οποίους και ευχαρίστησε, ενώ πιστεύει ότι θα διεξαχθεί ένα ακόμη καλύτερο μίτινγκ, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιμέτωποι με αυστηρά πρόστιμα θα έρθουν στους Ολυμπιακούς του Τόκιο οι… θεριακλήδες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: