Σχέση με τρομοκρατία έχουν οι δύο συλληφθέντες για την ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής

File Photo: Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Φωτογραφία Ράδιο Θεσσαλονίκη




Παλιοί γνώριμοι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν ως δράστες της κινηματογραφικής ληστείας, η οποία σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο νοσοκομείο “ΑΧΕΠΑ” της Θεσσαλονίκης, σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού ΑΤΜ.

Όπως ανακοινώθηκε, οι δύο συλληφθέντες είναι Ελληνικής καταγωγής, 35 και 41 ετών, ενώ οι ίδιοι φαίνεται πως αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί. Πηγές της Αστυνομίας, επιβεβαιώνουν ότι ο πρώτος είχε κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ ο δεύτερος καταδικάστηκε για ένοπλη ληστεία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες παρακολουθούνταν τον τελευταίο καιρό από τις διωκτικές αρχές.

Μετά της σύλληψή τους και σε συνέχεια των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ, συνελήφθη και μία 39χρονη γυναίκα, η οποία φέρεται ως συνεργός τους.

Στο μεταξύ, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερευνούν σπίτια από τα οποία εκτιμάται ότι “πέρασαν” τα προηγούμενα 24ωρα οι δύο κατηγορούμενοι ως δράστες της ληστείας, αναζητώντας στοιχεία για την δικογραφία.

Η επεισοδιακή ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν της 12 το μεσημέρι, την ώρα που δύο υπάλληλοι της χρηματαποστολής εφοδίαζαν το αυτόματο μηχάνημα συναλλαγών (ΑΤΜ) το οποίο βρίσκεται στην κύρια είσοδο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, εντός της Πανεπιστημιούπολης Θεσσαλονίκης.

Φορώντας ιατρικές ποδιές, μάσκες και γάντια, οι δράστες, που εκτιμάται πως γνώριζαν ότι σήμερα είναι ημέρα μισθοδοσίας του προσωπικού του νοσοκομείου, απείλησαν με όπλα, τους υπαλλήλους από τους οποίους αξίωσαν τις δύο βαλίτσες με τα χρήματα. Τελικά κατάφεραν να πάρουν τη μία βαλίτσα, αφού η δεύτερη φαίνεται πως έπεσε στο έδαφος και ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός αυτόματης καταστροφής των χρημάτων.

Στη συνέχεια, οι ένοπλοι κινήθηκαν μέσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, περνώντας μπροστά από ιατρικό προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες. Όταν βγήκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου προκειμένου να διαφύγουν με όχημα, περικυκλώθηκαν από πάνοπλους αστυνομικούς που στο μεταξύ είχαν κληθεί στην περιοχή και τους ακινητοποίησαν.

Οδηγούνται στην εισαγγελέα

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για την επεισοδιακή ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού αυτόματου μηχανήματος συναλλαγών (ΑΤΜ), στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Εκτός από τους κατηγορούμενους ως φυσικούς δράστες, στην ίδια εισαγγελέα θα μεταχθεί και μία 39χρονη, η οποία συνελήφθη και φέρεται ως συνεργός τους.

Συγκέντρωση αναρχικών

Με αφορμή την μεταγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, συλλογικότητα αναρχικών προγραμματίζει συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της πόλης, σύμφωνα με ανάρτηση σε γνωστή διαδικτυακή σελίδα τού αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπόθεση Novartis: Μετά τις εκλογές θα δοθούν οι απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: