Σαρωτικό κύμα καύσωνα στην Ινδία: Νέος απολογισμός με 78 νεκρούς μέσα σε 48 ώρες

File Photo: Ο καύσωνας που πλήττει το κρατίδιο Μπιχάρ της βόρειας Ινδίας στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 78 ανθρώπους μέσα σε 48 ώρες, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών. @AssaadRazzouk
Πάνω από 78 είναι ο απολογισμός των νεκρών μέσα σε 48 ώρες από τον φονικό καύσωνα που πλήττει το κρατίδιο Μπιχάρ στην Βόρεια Ινδία, αναφέρουν οι τοπικές αρχές, οι οποίες επέβαλαν περιορισμούς στην κυκλοφορία σε ορισμένες περιοχές.

  • Άλλοι 130 άνθρωποι νοσηλεύονται με συμπτώματα θερμοπληξίας, καθώς τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία φτάνει τους 45 βαθμούς Κελσίου. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι ηλικίας άνω των 50 ετών.

Ο προηγούμενος απολογισμός, την Κυριακή, έκανε λόγο για 50 νεκρούς.

  • Οι αρχές της περιφέρειας Γκάγια απαγόρευσαν στους κατοίκους να βγαίνουν στο ύπαιθρο, εκτός και αν είναι απόλυτη ανάγκη. Οι οικοδομικές εργασίες και όποια άλλη δραστηριότητα αφήνει εκτεθειμένους τους εργαζόμενους απαγορεύονται από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα.

Η θερμοπληξία προκαλείται συνήθως από τη μακρά έκθεση στον ήλιο ή τη σωματική καταπόνηση κάτω από υψηλές θερμοκρασίες. Τα θύματα παρουσιάζουν υψηλό πυρετό, ναυτία ή εμετούς.

Φέτος η Ινδία έχει γνωρίσει 32 ημέρες καύσωνα από την αρχή του έτους, δηλαδή μόλις μία λιγότερη από το χειρότερο κύμα καύσωνα που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, το 1988.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ και AFP

Ζερεφός: Το 30% της Ελλάδας κινδυνεύει με ερημοποίηση: Καμπανάκι ΟΗΕ για 100 χώρες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal