“Pavarotti: Genius Is Forever”: Το πρώτο ντοκιμαντέρ σε κινηματογράφους στη Σαουδική Αραβία

File Photo: Ο τενόρος Λουτσιάνο Παβαρότι. EPA, Claus Thorsted




Το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες στη Σαουδική Αραβία θα γίνει το “Pavarotti: Genius Is Forever” του βραβευμένου σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ για τον θρυλικό Ιταλό τενόρο Λουτσιάνο Παβαρότι.

  • Η Front Row Filmed Entertainment και η Kuwait National Cinema Company απέκτησαν τα δικαιώματα διανομής του ντοκιμαντέρ παραγωγής της ίδιας ομάδας πίσω από το “The Beatles: Eight Days a Week” στη Σαουδική Αραβία

Με ερμηνείες που έγραψαν ιστορία, προσωπικές συνεντεύξεις και άγνωστα στιγμιότυπα ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στις ΗΠΑ σε περιορισμένο αριθμό κινηματογράφων από τη CBS Films νωρίτερα αυτόν το μήνα.

  • “Ο Λουτσιάνο Παβαρότι ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα μουσικό και πολιτιστικό σύμβολο. Η φωνή του ενώνει ανθρώπους απ’ όλες τις γωνιές του κόσμου και είναι έμπνευση για εκατομμύρια φίλους της μουσικής”, δήλωσε ο Gianluca Chakra, διευθύνων σύμβουλος της Front Row Filmed Entertainment.

“Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που παρουσιάζουμε το «Pavarotti: Genius Is Forever» ως το πρώτο σημαντικό ντοκιμαντέρ που κυκλοφορεί στη Σαουδική Αραβία, πιστεύουμε ότι θα συνεπάρει το κοινό” πρόσθεσε, σύμφωνα με το THR.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί το Black Panther, το οποίο πριν από ένα χρόνο έγινε η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που προβλήθηκε σε κινηματογραφικές αίθουσες στη Σαουδική Αραβία, όταν η κυβέρνηση ήρε την απαγόρευση 35 χρόνων προβολής ταινιών σε κινηματογράφους. Έκτοτε, έχουν ανοίξει σχεδόν 50 κινηματογραφικές αίθουσες σε ολόκληρη τη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Από το «Yesterday», στον Αλέν Ντελόν και τη Ρόμι Σνάιντερ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: