“Λόγια του αέρα” οι αποφάσεις της Συνόδου κατά της Τουρκίας, εκτιμά ο Κουτσούμπας (video)

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Πηγή: ΑΝΤ1




«Τα μέτρα που θα πάρει η νέα κυβέρνηση είναι ήδη δρομολογημένα, προαποφασισμένα και συμφωνημένα πάνω στα προηγούμενα μνημόνια, κυρίως στο τρίτο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους υπόλοιπους, στις δεσμεύσεις της μεταμνημονιακής εποχής -ματωμένα πλεονάσματα ως το 2060, αυστηρή εποπτεία και η πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη ανεξαρτήτως μνημονίων- και είναι πάσης φύσεως προνόμια στο μεγάλο κεφαλαιο». Αυτό ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε, ο ΣΕΒ συνεχάρη τον κ. Τσίπρα που εφάρμοσε τις προτάσεις του και προτρέπει τον κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι ο λαός, σκεπτόμενος το δικό του συμφέρον, πρέπει να ενισχύσει το ΚΚΕ, τη δύναμη αντίστασης που θα αντιπαλέψει αυτήν την πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, μέσα και έξω από τη Βουλή, καταθέτοντας προτάσεις νόμου, διεκδικώντας μέτρα ανακούφισης του λαού και παλεύοντας για το άνοιγμα του δρόμου για μία άλλη προοπτική με τον λαό πραγματικά στην εξουσία. «Η καλύτερη σφήνα σε αυτό το δικομματικό-διπολικό παιχνιδι που παίζεται πάρα πολλά χρόνια είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ, αυτό θα καθορίσει και τη διαφορά», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, αναφέρθηκε στους ανθρώπους που έχουν ενταχθεί και στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ -εκτιμώντας τη συνέπειά του, την επιβεβαίωση όσων έλεγε και την προοπτική που δίνει- και προέρχονται από άλλους χώρους.

  • Απαντώντας σε όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «με την κριτική που του ασκεί του ΚΚΕ σπρώχνει προς τη ΝΔ», ο γγ του κόμματος επισήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική του, έστειλε πάνω από ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές στη ΝΔ, και δικαίωσε τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έρχονται σήμερα να εμφανίζονται ως δικαιωμένοι που δεν είναι. Διότι έχουν αντίστοιχη πολιτική και με όποιες διαφοροποιήσεις κι αν εμφανίζονται προεκλογικά στην ίδια ρότα θα βαδίσουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΚΚΕ κράτησε τις ψήφους του, «δεν στείλαμε ούτε στη ΝΔ ούτε στην ακροδεξιά ούτε αλλού, αντίθετα αυτός ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, μετακινήθηκε προς τη δεξιά ή την ακροδεξιά ή σε κόμματα μιας χρήσης σαν τον Βαρουφάκη». Όπως πρόσθεσε, θα είναι προς κέρδος των εργαζομένων και όσων υποφέρουν η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ, «γιατί μόνο έτσι θα βλεπει την πλάτη του ΚΚΕ η Χρυσή Αυγή και τα ακροδεξιά σχήματα μιας χρησης που φτιάχνουν, όπως του Βελόπουλου».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η λαϊκή ψήφος δεν πρέπει να διοχετευθεί ούτε σε κόμματα όπως του Βαρουφάκη, «που θέλει να μπει στη Βουλή για να κολλήσει ως τσόντα σε ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ και να κάνει τα ίδια, καθώς τον γνωρίσαμε ως υπουργό Οικονομικών, γνωστός στην ελληνική κοινωνία ως άνθρωπος του Σόρος, έφερε το τρίτο μνημόνιο, προετοιμάζοντάς το, το πρώτο εξάμηνο (του 2015)».

  • Ακόμη, εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ για την ένταση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας, συμπληρώνοντας «μας φοβίζει θερμό επεισόδιο».
  • Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι η άρχουσα τάξη της Τουρκίας έχει σχέδιο, βάσει του οποίου επιδιώκει βήμα-βήμα να κατοχυρώνει τις θέσεις της, καθώς διεκδικεί ενεργειακές πηγές, παραβιάζοντας κυριαρχικά δικαιώματα και της Κύπρου και «αύριο και της Ελλάδας».

«Μου προξενεί εντύπωση η χθεσινή δήλωσή του πρωθυπουργού, μάλλον λεκτικό ατόπημα θα ήταν, ότι τέτοιες ωμές παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, αν ξεπεράσουν κάποια όρια, θα απαντηθούν πιο δυναμικά. Το ζήτημα είναι ότι αποδέχεται ο κ. Τσίπρας τις μέχρι σήμερα παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων με αυτήν τη διατύπωση. Θέλω να πιστεύω ότι ξέφυγε και το είπε αν και γενικότερα ο εφησυχασμός και η ανοχή δεν σημαίνουν ψυχραιμία», ανέφερε.

  • Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, «λόγια του αέρα» και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Τουρκία να «κάνει κάτι» ανοιχτά του Καστελόριζου, ενώ ερωτηθείς πώς πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα σε τέτοιο ενδεχόμενο απάντησε: «Νομίζω έχει αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ γι’ αυτό».

«Το θέμα είναι τι ακολουθεί. Μπορεί να υπάρχει πολεμική εμπλοκή, η οποία σταματά με διαπραγματεύσεις. Αλλά η διαπραγμάτευση σε αυτούς τους διεθνείς οργανισμούς με αυτούς τους αρνητικούς συσχετισμούς σήμερα και με τις μεγάλες δυνάμεις αλλά και τις περιφερειακές να έχουν τα δικά τους συμφέροντα δεν θα είναι προς όφελος των λαών, ούτε των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού και του κυπριακού λαού», πρόσθεσε.

«Η μεγαλύτερη εμπλοκή μας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν ενισχύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια», τόνισε σημειώνοντας ότι αυτοί έχουν τα δικά τους συμφέροντα και από αυτήν τη σκοπιά κάνουν τις συμμαχίες τους, πότε με την Τουρκία, πότε με την Ελλάδα. «Ο στόχος τους, κυρίως, είναι να αποσπάσουν όλες αυτές τις χώρες από την αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, τους πραγματικούς δηλαδή ανταγωνιστές τους στο διεθνές επίπεδο ανταγωνισμών αυτών των λυκοσυμμαχιών», κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άτακτη υποχώρηση Σημίτη μετά τις αντιδράσεις: Θυμήθηκε ότι υπάρχει και Διεθνές Δίκαιο!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: