Τα "χρυσά" κορίτσια της Εθνικής στην παραλία Μυλοπότας Δήμητρα Μαναβή, Κωνσταντίνα Τσοπούλου. Φωτογραφία , πηγή , Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης

“Χρυσές” οι Μαναβή και Τσοπούλου: Έγραψαν ιστορία στην Ίο, στον τελικό του IOS OPEN

Στον τελικό του IOS OPEN επικράτησε το “χρυσό” δίδυμο Δήμητρα Μαναβή και Κωνσταντίνα Τσοπούλου μετά τη νίκη τους επί της Ρουμανίας. Τα “χρυσά” κορίτσια έγραψαν ιστορία στην άμμο της παραλίας Μυλοπότας, με το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο στο World Tour της FIVB. Η Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ, μετά από ένα αργυρό, δύο χάλκινα ήρθε η στιγμή να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου και να ακούσει τον Εθνικό ύμνο.

Ένα χρυσό μετάλλιο που δεν μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή. Μπροστά σε ελληνικό κοινό και μία εβδομάδα πριν την πρώτη φάση των Continental Cup, διοργάνωση που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στον τελικό του IOS OPEN ONE* STAR, Δήμητρα Μαναβή και Κωνσταντίνα Τσοπούλου νίκησαν τις ρουμάνες Βάιντα/Ορντεάν με 2-0 (21-18, 21-16) σετ, οι οποίες είχαν ξεκινήσει την πορεία τους από τον πρώτο γύρο των προκριματικών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, Μαναβή και Τσοπούλου παρά τον δυνατό αέρα στην παραλία Μυλοπότας, κράτησαν την τακτική τους και με εξαίρεση το ξεκίνημα του δευτέρου σετ, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στο να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο.

«Το χρυσό μετάλλιο το αφιερώνουμε στην προπονήτριά μας, Μαρία Τσιαρτσιάνη και δεν μπορούσε να έρθει καλύτερη στιγμή, καθώς πάμε τώρα στο Continental με την ψυχολογία στα ύψη» δήλωσαν συγκινημένες Δήμητρα Μαναβή, Κωνσταντίνα Τσοπούλου.

Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας σε διεθνή διοργάνωση που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Το πρώτο ήταν τον Ιούλιο του 1999 στο Challenger της CEV, όταν οι Βάσω Καραντάσιου, Έφη Σφυρή είχαν φθάσει στη πρώτη θέση.

Με στοιχεία Hellenic Volleyball Federation