Σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο για ανθρωπιστική βοήθεια στη συνοριακή γραμμή ΗΠΑ-Μεξικό

File Photo: Στη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Φωτογραφία Pixabay.com




Οι Δημοκρατικοί που είναι μέλη του Κογκρέσου συναντούν προβλήματα στις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της συνοριακής κρίσης πριν αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, καθώς μειώνονται οι ελπίδες ότι μπορούν να υπάρξουν λύσεις, εντός της προθεσμίας των δύο εβδομάδων που έχει θέσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πριν από την πραγματοποίηση της απειλής του, για μαζικές απελάσεις.

Οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων βρέθηκαν αντιμέτωποι χθες το βράδυ με μία ανταρσία της φιλελεύθερης πτέρυγας του κόμματος για την διάσωση ενός πακέτου δαπανών 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι προοδευτικοί ζητούσαν αλλαγές στο νομοσχέδιο.

Οι αλλαγές αυτές έκαναν πιο δύσκολα τα υφιστάμενα σχέδια για την διάθεση χρημάτων στη νότια συνοριακή γραμμή των ΗΠΑ, πριν από την έναρξη από μεθαύριο της περιόδου διακοπών του Κογκρέσου, για μία εβδομάδα.

“Δεν μπορούμε να δίνουμε χρήματα σε ένα δυσλειτουργικό σύστημα δήλωσε το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημοκρατική Ιλχάν Ομάρ, καθώς αποχωρούσε από μία συνάντηση έντασης που έγινε στο γραφείο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, αργά χθες το βράδυ.

Η ίδια είναι αντίθετη στο οικονομικό σχέδιο που προωθείται για την διάθεση χρημάτων, ώστε να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη νότια συνοριακή γραμμή των ΗΠΑ. “Δεν ζητάμε μόνο να γίνουν απλές αλλαγές στο νομοσχέδιο, αλλά να το ξαναδούμε από την αρχή και να αντιμετωπίσουμε πραγματικά το ανθρωπιστικό ζήτημα,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Ομάρ.

Οι ηγέτες των Δημοκρατικών προετοιμάζουν τώρα μικρές αλλαγές στο νομοσχέδιο, προς την κατεύθυνση της παροχής σταθερής φροντίδας για τα παιδιά των μεταναστών.

Πρόκειται για μία αντίδραση σε πρόσφατες δημοσιογραφικές αναφορές, που παρουσίασαν παιδιά παράνομων μεταναστών να ζουν σε άθλιες συνθήκες, εντός των κέντρων κράτησης. Μερικά από αυτά δεν είχαν πρόσβαση σε πάνες, σαπούνι ή δεν είχαν οδοντόβουρτσα.

Η Βουλή των αντιπροσώπων αναμένεται να θέσει σήμερα σε ψηφοφορία το αναφερόμενο νομοσχέδιο, σύμφωνα με μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, αλλά και βοηθούς τους.

Στην χθεσινοβραδινή συνάντηση, η Πελόζι υποστήριξε ότι στην περίπτωση που οι Δημοκρατικοί αποτύχουν να περάσουν το αναφερόμενο νομοσχέδιο, θα περιέλθουν σε δύσκολη θέση, καθώς η Γερουσία έχει ψηφίσει ένα νομοσχέδιο δαπανών, το οποίο δεν είναι αρεστό στους Δημοκρατικούς, όπως δήλωσαν πηγές που έλαβαν γνώση για τα όσα έγιναν στην συνάντηση.

“Πρόκειται για μία αντίδραση στο πιο αποκρουστικό πράγμα που έχουμε δει στην χώρα μας. Άνθρωποι πεθαίνουν. Παιδιά πεθαίνουν τώρα στα χέρια μας στο όνομά μας,” δήλωσε η Δημοκρατική, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζάνις Σακόβσκι, αποχωρώντας από την 90η συνάντηση, ενώ ήταν εμφανώς ταραγμένη από την συζήτηση.

“Θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές σε αυτό [το νομοσχέδιο] και το μήνυμα είναι ότι δεν θα ανεχτούμε αυτό το είδος κακομεταχείρισης σε βάρος των παιδιών,” πρόσθεσε η ίδια.

Την ίδια ώρα το Μεξικό αυξάνει την ασφάλεια στα σύνορα και στέλνει 15.000 εθνοφρουρούς.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Καταδικάζει ο Πομπέο: «Απαράδεκτη» επίθεση των ανταρτών Χούθι «εκ μέρους του Ιράν»!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: