Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ), η Μαριέτα Γιαννάκου (Κ) και ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης (Α). ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Με σαφείς επιλογές, ως προς τα μηνύματα που θέλει να στείλει στο εκλογικό σώμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται εντός της Παρασκευής το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Στην πρώτη θέση, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα τοποθετηθεί ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣτΕ, Παναγιώτης Πικραμμένος. Θα ακολουθεί η Μαριέττα Γιαννάκου, πρώην βουλευτής,μ ευρωβουλευτής και υπουργός η οποία επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή μετά και τις περιπέτειες με την υγεία της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις επόμενες δύο εκλόγιμες θέσεις θα βρίσκονται ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας Γιώργος Γεραπετρίτης που είναι εδώ και καιρό βασικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη σε θέματα Δικαιοσύνης και χειρίστηκε τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος αλλά και ο υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού Τάκης Θεοδωρικάκης ο οποίος εκτιμάται ότι, εφόσον σχηματίσει κυβέρνηση, θα είναι υπουργός Επικρατείας.

Στη 12η θέση θα βρίσκεται ο ηθοποιός Κώστας Μακρουλάκης.

Επίσης, για την πέμπτη δυνητικά εκλόγιμη θέση πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τοποθετηθεί μία γυναίκα που θα προέρχεται από τον επιχειρηματικό χώρο των νέων τεχνολογιών.

Στις υπόλοιπες θέσεις θα τοποθετηθούν συμβολικά εκπρόσωποι διαφόρων κοινωνικών ομάδων όπως αγρότες, εκπρόσωπος των απόδημων και ο CEO της Green Cola Βασίλης Ανδρικόπουλος,

Πικραμμένος: Γιατί αποδέχτηκα την πρόταση

Τους λόγους που τον ώθησαν να δεχθεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ εξήγησε σε συνέντευξή του ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε: «Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση η συμμετοχή στον πολιτικό στίβο, ήταν μάλλον μία πρόκληση με τον ίδιο μου τον εαυτό και την οικογένεια μου. Όταν είδα ότι άνθρωποι κύρους και εμβέλειας, με πρώτον τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να με ενθαρρύνουν προς την κατεύθυνση αυτή, πήρα την απόφαση και επειδή θεωρώ ότι εκκρεμούν στο Κοινοβούλιο και θεσμικά θέματα, όπως η Αναθεώρηση του Συντάγματος, πήρα την απόφαση να εμπλακώ».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: