Προσπάθεια να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όλων, υπόσχεται η υπηρ. καγκελάριος Μπίρλαϊν

Austrian President Alexander Van der Bellen (R) and Brigitte Bierlein, new Chancellor of Austria, during the swearing-in ceremony at the Presidential residence in Vienna, Austria, 03 June 2019. EPA, FLORIAN WIESER
Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, των κομμάτων, των αξιωματούχων, της Κοινωνίας Πολιτών, των θρησκευτικών κοινοτήτων, διαμήνυσε η υπηρεσιακή ομοσπονδιακή καγκελάριος Μπριγκίτε Μπίρλαϊν, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής κυβέρνησης στην ιστορία της Αυστρίας, κατά την πρώτη δημόσια ομιλία της, έπειτα από την ορκωμοσία, νωρίτερα το μεσημέρι, της υπηρεσιακής κυβέρνησής της ενώπιον του Αυστριακού ομοσπονδιακού προέδρου Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

  • Απηύθυνε ευχαριστίες προς τον πρόεδρο Βαν ντερ Μπέλεν, ενώ ευχαριστώντας τα μέλη της κυβέρνησης δήλωσε πεπεισμένη πως η υπηρεσία προς το σύνολο του πληθυσμού βρίσκεται σε καλά χέρια, και ταυτόχρονα ζήτησε κατανόηση για το γεγονός ότι τα νέα μέλη της κυβέρνησης θα πρέπει να σχηματίσουν μία εικόνα της κατάστασης προτού απευθυνθούν στα Μέσα Ενημέρωσης.

Μεγάλο της μέλημα είναι, όπως είπε, η προσεκτική στάση απέναντι στα χρήματα των φορολογουμένων για το λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει μικρότερο αριθμό μελών και περιορισμένα υπουργικά επιτελεία.

Η υπηρεσιακή καγκελάριος απεύθυνε έκκληση στα πολιτικά κόμματα να δρομολογήσουν γρήγορα τις προετοιμασίες τους για τις επικείμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

  • Το νέο υπουργικό συμβούλιο υπό την καγκελάριο Μπριγκίτε Μπίρλαϊν πρόκειται να συνέλθει σε μία πρώτη συνεδρίαση το πρωί της Τετάρτης, με κύριο θέμα την ανάληψη καθηκόντων στα επί μέρους υπουργεία. Ανοικτό παραμένει ακόμη εάν θα υπάρξει αυτή την εβδομάδα έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για την παρουσίαση της κυβέρνησης, ή εάν αυτό θα συμβεί κατά την κανονική συνεδρίαση της Ολομέλειάς της την ερχόμενη εβδομάδα.

Γεννημένη το 1949 στη Βιέννη, η Μπριγκίτε Μπίρλαϊν ολοκλήρωσε μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια τις σπουδές της στη Νομική για να περάσει στα 26 χρόνια της τις εξετάσεις για δικαστής και να γίνει δύο χρόνια αργότερα, στα 28 της, εισαγγελέας. Η κατακόρυφη ανοδική πορεία της, την έφερε στα 41 της χρόνια να είναι ήδη γενική εισαγγελέας, η πρώτη γυναίκα στα δικαστικά χρονικά, ασκώντας, λίγο αργότερα, παράλληλα τα καθήκοντα της πρώτης γυναίκας προέδρου της Αυστριακής Ένωσης Εισαγγελέων.

  • Το 2003 αναλαμβάνει αντιπρόεδρος του Αυστριακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, επίσης ως η πρώτη γυναίκα, και από την 1η Ιανουαρίου 2018, πρόεδρός του, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του, στην αυστριακή ιστορία.

Αυτές οι “πρωτιές”, που προφανώς είχε κατά νου ο Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, επιλέγοντας την για το δεύτερο ύπατο αξίωμα στη χώρα, ως επικεφαλής μίας, έστω και “μόνον” υπηρεσιακής, κυβέρνησης, κορυφώθηκαν τώρα με την πλέον πρόσφατη “πρωτιά” της, την ορκωμοσία της Μπριγκίτε Μπίρλαϊν σε πρώτη γυναίκα καγκελάριο στην ιστορία της χώρας της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
03/06/2019 19:03

Η πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου υπηρ. καγκελάριος της Αυστρίας ενόψει εκλογών

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal