Χιλιάδες υποστηρικτές του Εκρέμ Ιμάμογλου πανηγυρίζουν στην Κωνσταντινούπολη. EPA, ONUR GUNAL, CHP PRESS OFFICE HANDOUT

Προς τι η χαρά; Ο Εκρέμ Ιμάμογλου δεν είναι Έλληνας, έχει μόνο τουρκική εθνική συνείδηση

 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Προκαλεί εντύπωση η χαρά με την οποία τα περισσότερα ελληνικά μέσα ενημέρωσης υποδέχθηκαν την επικράτηση του Εκρέμ Ιμάμογλου στον δήμο της Κωωσταντινούπολης. Κάτι σαν να ξαναπήγε ο Παναθηναϊκός στο Ουέμπλει…

Να διευκρινίσουμε κατ’ αρχήν ότι η εκλογή Ιμάμογλου, ούτε «γκρεμίζει» από τη μια μέρα στην άλλη τον Ερντογάν(οι επόμενες εκλογές είναι το…2023), ούτε επηρεάζει άμεσα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Να επισημάνουμε επίσης προς κατάρριψη ενός νέου δημοφιλούς μύθου, ότι ο Ιμάμογλου ούτε είναι ούτε αισθάνεται Έλληνας. Μπορεί να κατάγεται από τον Πόντο (σ.σ. όπως άλλωστε και ο Ερντογάν!), μπορεί να χορεύει ποντιακούς χορούς και να τιμά τις τοπικές σπεσιαλιτέ, αλλά έχει μόνον τουρκική εθνική συνείδηση. Μην έχετε καμία αμφιβολία γι αυτό.

  • Το κόμμα επίσης από το οποίο αντλεί βασική στήριξη ο Ιμάμογλου, είναι το Ρεπουμπλικανικό CHP των Κεμαλιστών που συνεχώς και απροκάλυπτα βγαίνει «εκ δεξιών» στον Ερντογάν για τις σχέσεις με την Ελλάδα, εγείροντας πολύ συγκεκριμένες εδαφικές διεκδικήσεις επί νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο.
  • Ακόμη και σε πρόσφατες δηλώσεις τους ανώτερα στελέχη του CHP κατηγόρησαν τον Ερντογάν για μειοδοσία, ακριβώς επειδή περιορίζεται σε βόλτες των γεωτρύπανων και δεν διεκδικεί με στρατιωτικά μέσα αυτά τα «τουρκικά εδάφη». Ο ίδιος ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία έχει δεσμευθεί ρητά ότι όταν έρθει στην εξουσία θα φροντίσει να ανακαταληφθούν δια της βίας τα διαφιλονικούμενα(κατά την άποψη του)νησιωτικά εδάφη!

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι ο Ιμάμογλου αναδύεται ταχέως ως ο λαμπρός αστέρας του συγκεκριμένου κεμαλικού κόμματος, θα πρέπει να αλλάξει άρδην αυτό το επιθετικό εις βάρος της Ελλάδας δόγμα, κάτι που δεν έχει φανεί από τα μέχρι τώρα λεγόμενα του και είναι μάλλον δύσκολο να προκύψει.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης μοιάζουν να ευλογούν λοιπόν την πάση θυσία ανατροπή του Ερντογάν, χωρίς να αναλογίζονται ποιος θα τον διαδεχτεί και με τι συνέπειες. Ο Ερντογάν σήμερα αποτελεί την μοναδική ελπίδα ουσιαστικής και οριστικής αποξένωσης της Τουρκίας από την Δύση με την μετατροπή της σε δυνητικό ισλαμικό εχθρό, κάτι που αναμφίβολα βοηθά τον ελληνικό αμυντικό σχεδιασμό.

  • Οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί βιάζονται να τον ξεφορτωθούν για να αγκαλιάσουν με στοργή το διάδοχο σχήμα(κατά πάσα βεβαιότητα)των Κεμαλιστών και να επαναδιατυπώσουν από κοινού τον φιλοδυτικό προσανατολισμό της γείτονος.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι μέσα στη καλή χαρά θα συγχωρεθούν και όλες οι παρεκτροπές εις βάρος μας. Γιατί τότε θα πρόκειται για «διένεξη» μεταξύ δύο συμμάχων χωρών και όχι για επιθετική κίνηση της Τουρκίας εναντίον ευρωπαικού εδάφους. Αυτό το συγχωροχάρτι που σήμερα δεν εξασφαλίζει ο Ερντογάν θα είναι το bonus του Ιμάμογλου και των Κεμαλιστών όταν έρθουν στην εξουσία. Εμείς λοιπόν γιατί βιάζομαστε;…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Ποιο σύστημα σπρώχνει τον αεριτζή Βαρουφάκη που σκότωσε τις ελπίδες των Ελλήνων;