Προς πώληση οδεύει ομολογιακό δάνειο της εταιρίας «Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ»

File Photo: Πωλείται ομολογιακό δάνειο του γηπέδου Καραϊσκάκη. Φωτογραφία ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του μεγαλύτερου μέρους του δανεισμού της «Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ».

Σύμφωνα με το euro2day και τη στήλη Χαμαιλέων, οι πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας, πλην Πειραιώς, ανέθεσαν στην Axia Ventures να «τρέξει» διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του ομολογιακού δανείου της εταιρείας, το οποίο έχει ως εξασφάλιση την εκμετάλλευση του γηπέδου.

Οι μη δεσμευτικές προσφορές ορίστηκαν για τη 19η Ιουνίου. Αρχικό ενδιαφέρον για το γήπεδο, που αποτελεί την έδρα της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, έχουν επιδείξει, σύμφωνα με πληροφορίες, private equity και real estate funds.

Εφόσον αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής, θα αγοράσει τα δάνεια της εταιρείας, που έχουν ως εξασφάλιση την εκμετάλλευση του γηπέδου.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν εταιρείες συμφερόντων του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Β. Μαρινάκη.

Το σίγουρο είναι ότι αποκλείονται από τη διαδικασία αλλά και από κάθε δυνατότητα επαναγοράς εταιρείες συμφερόντων των Κόκκαλη – Λαυρεντιάδη, οι οποίοι κατέχουν σήμερα εξ ημισείας τη «Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Μαρινάκης παρότι συμφώνησε με τον Σωκράτη Κόκκαλη να αγοράσει το 50% της Στάδιο Καραϊσκάκης ΑΕ, προπληρώνοντας, μάλιστα, το τίμημα στις αρχές του 2011, δεν έχει πάρει πάνω του το παραπάνω ποσοστό.

Όπως ανέφερε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε σχετική της ανακοίνωση, η μεταβίβαση του 50% εκκρεμεί λόγω μη εκπλήρωσης προϋποθέσεων και ύπαρξης νομικών εμπλοκών, σε σχέση το υπόλοιπο 50% της Στάδιο Καραϊσκάκης που ανήκει στον κ. Λαυρεντιάδη.

Το ανεξόφλητο υπόλοιπο του ομολογιακού δανείου της «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης ΑΕ» ανέρχεται σε περίπου 45 εκατ. ευρώ. Προς πώληση βγαίνει το μεγαλύτερο μέρος του ομολογιακού, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς προς το παρόν, δεν έχει συμφωνήσει για το μέρος που της αναλογεί.

Πρόταση Μαρινάκη από 2015

Στο μεταξύ σύμφωνα με παλιότερο ρεπορτάζ της Καθημερινής, ο κ. Μαρινάκης έχει υποβάλει πρόταση στις πιστώτριες τράπεζες ήδη από το 2015, ώστε να αποκτήσει η ίδια η ΠΑΕ Ολυμπιακός πλειοψηφική συμμετοχή στην «Καραϊσκάκης Α.Ε.» και συνεπώς να αναλάβει η ίδια η ΠΑΕ την πληρωμή του χρέους.

Ωστόσο, το σενάριο αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί λόγω της εμπλοκής με το ποσοστό του κ. Λαυρεντιάδη.

Σε κάθε περίπτωση, οι διοικήσεις των τραπεζών φέρονται να έχουν διαμηνύσει στους μετόχους ότι δεν θα συναινέσουν σε κάποια συμφωνία ρύθμισης, αν προηγουμένως οι ίδιοι δεν προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Καραϊσκάκης», προκειμένου να καλυφθούν οι συσσωρευμένς ζημίες.

Θεωρούν δηλαδή ότι οι μέτοχοι έχουν την οικονομική επιφάνεια για να καλύψουν τα χρέη και δεν το πράττουν ηθελημένα.

Υπενθυμίζεται ότι από τα 40 εκατ. ευρώ του δανεισμού, 13 εκατ. ευρώ οφείλονται στην Alpha Bank, από 10 εκατ. ευρώ σε Εθνική Τράπεζα και Eurobank, 4 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς και 3 εκατ. ευρώ στην Attica Bank.

Πηγή: Euro2day – Καθημερινή

 

Διαψεύδουν οι συνήγοροι του Μισέλ Πλατινί την σύλληψή του: Καταθέτει ως μάρτυρας, λένε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: