Πως την είδε τη …δουλειά η κ. Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ γίνεται ΔΗΜΑΡ και “πελάτης” του Αλέξη

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ψηφίζει στις Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές, με τον κ. Γιώργο Καμίνη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Η αγωνία της κ. Φώφης Γεννηματά να διασώσει ένα κόμμα από την ανυποληψία των μονοψήφιων ποσοστών, την έλλειψη ταυτότητας και προσανατολισμού, ενός κόμματος από την ηγεσία του οποίου πέρασαν προσωπικότητες όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και αυτός ακόμη ο Βαγγέλης Βενιζέλος και με τους οποίους η σύγκρισή είναι καταθλιπτική, δεν σημαίνει ότι θα την οδηγούσε σε αλάθητες επιλογές.

Η επιλογή της να συγκρουσθεί με τον Βαγγέλη Βενιζέλο τέσσερις σχεδόν εβδομάδες πριν από τις εθνικές εκλογές και ενώ  ειχε αρχίσει μετά τις ευρωεκλογές να σκάει το χαμόγελο στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που επιβίωσαν σε μια εκλογική αναμέτρηση που καταπίνει τους μικρούς που δεν εχουν ταυτότητα και προσανατολισμό, θα κριθεί στην πράξη.

  • Όμως η προβολή αντί Βενιζέλων, των Καμινηδων, των Μαργαρίτηδων και των λοιπών της ΔΗΜΑΡ που αφησε ορφανά ο κ. Θεοχαρόπουλος προσχωρώντας με την πρώτη στον ΣΥΡΙΖΑ, κάθε άλλο παρά προοιωνίζονται την επιτυχία του εγχειρήματος.

Εξάλλου πολύ σπάνια μια τέτοια ρήξη κορυφής σε ένα κόμμα βοηθά εκλογικά.

Ίσως η κ. Γεννηματά προσδοκά ότι το εκλογικό σώμα θα εκτιμήσει ότι έδιωξε από το κόμμα τον Βενιζέλο που είναι πιο «δεξιός» από το ΠΑΣΟΚ. ΄Ομως όσοι από τους πρώην οπαδούς του ΠΑΣΟΚ ήθελαν στροφή Αριστερά την έκαναν μόνοι τους χωρίς την Φώφη Γεννηματά και είναι  ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν χρειάζονται οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μεσάζοντα για να πανε στην Κουμουνδούρου.

Ίσως η κ. Γεννηματά φοβήθηκε ότι στο κλίμα της πόλωσης και του Δικομματισμού θα εξαφανισθεί από το επιχείρημα που προβάλουν πιεστικά κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχοντας τον Βενιζέλο στο Κόμμα, το ΚΙΝΑΛ είναι στραμμένο στην ΝΔ και στην προοπτική συγκυβέρνησης  Ετσι «τρώγοντας» τον Βενιζέλο θεωρεί ότι στέλνει μήνυμα αυτόνομης πορείας.

  • Πρώτον: το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βρεθεί σε τέτοιο δίλημμα η κ. Γεννηματά, μια και η ΝΔ μάλλον έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει την αυτοδυναμία.
  • Δεύτερον: Το ΚΙΝΑΛ είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει ΔΗΜΑΡ και η ίδια Κουβέλης, κλείνοντας το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Τρίτον: ο κ. Βενιζελος που γίνεται  πολλές φορές αντιπαθής, ιδίως όταν σπεύδει να διατυπώνει από μόνος του θέσεις για πράγματα που πολύ καλά ο ιδιος γνωρίζει, ίσως μειώνει το αρχηγικό προφίλ της κ. Γεννηματά. Όμως το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντοτε ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό, οπου το αλάθητο του Αρχηγού πάντοτε αμφισβητούνταν, ακομη κι όταν αρχηγός δεν ήταν η κ. Γεννηματά αλλά ο ιδιος  ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Η προσπάθεια πολιτικών και οικονομικών τζακιών να σπρώξουν το ΚΙΝΑΛ και την Φώφη Γεννηματά στην αγκαλιά του κ. Τσίπρα, είναι γνωστά. Αλλα όπως θα έπρεπε να είχε αντιληφθεί αυτή δεν είναι αγκαλιά αλλά ρουφήχτρα που καταπίνει όποιον πλησιάζει ..

Το στοίχημα για την κ. Γεννηματά είναιμεγάλο, καθώς η κρίση που προκαλεί στον χώρο της , γίνεται την στιγμή που το ΚΙΝΑΛ άρχιζε να προβάλει ως μια αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή για κεντροαριστερούς ψηφοφόρους που θέλουν να αποδοκιμάσουν και να σταθούν απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Που δεν θέλουν ένα ακόμη δεκανίκι για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτή ηταν ίσως η μοναδική επιλογή σωτηρίας του ΚΙΝΑΛ…

Η κ. Γεννηματά έπαιξε την ζαριά της, στις 7 Ιουλιου θα κανει ταμείο και τότε θα πρέπει να παρουσιάσει κατι περισσότερο από την τρίτη θέση (την οποία κέρδισε λόγω πτώσης της ΧΑ) για να θεωρηθεί ότι με τις επιλογές της δεν μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε Ποτάμι και ΑΝΕΛ…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Η Ρεπούση, ο “Ρουβίκωνας”, η Συμφωνία των Πρεσπών και η οικονομία έφεραν την τραγική ήττα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: