Πάρτι στο Twitter: Ο Τραμπ υπέγραψε κυρώσεις κατά του από το 1989 θανόντος αγιατολάχ Χομεΐνι

File Photo: Ο Τραμπ ενδέχεται να δώσει χάρη στον πρώην επικεφλής της προεκλογικής του εκστρατείας. EPA, JIM LO SCALZO
Με ειρωνικά σχόλια και χλευασμό αντιμετώπισαν πολλοί Ιρανοί χρήστες του διαδικτύου τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος, προφανώς από λάθος, ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στον αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί… ο οποίος πέθανε πριν από 30 χρόνια, το 1989.

  • “Τα κεφάλαια του αγιατολάχ Χομεϊνί και του γραφείου του δεν θα γλιτώσουν από τις κυρώσεις” είπε ο Τραμπ, διαβάζοντας το κείμενο για το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε, με το οποίο θα εμποδιστούν “ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης (του Ιράν), το επιτελείο του και όσοι σχετίζονται στενά μαζί του” να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους.

Το πρόβλημα: ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν είναι ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, που ανέλαβε μετά τον θάνατο του Χομεϊνί, το 1989.

“Ο Τραμπ δεν ξέρει ότι ο αγιατολάχ Χομεϊνί είναι νεκρός και ότι ο αγιατολάχ Χαμενεΐ κυβερνά το Ιράν”, σημείωσε η Σάρα Μασουμί, διπλωματική ρεπόρτερ της εφημερίδας Etemad.

Στο Twitter, οι χρήστες έκαναν… πάρτι.

  • “Κάποια μέρα ο Χαμενεΐ είχε πει «Ρόναλντ» αντί για «Ντόναλντ». Ο Τραμπ πήρε την εκδίκησή του”, έγραψε ο @danialshaigan, θυμίζοντας μια γλωσσική παραδρομή του ανώτατου ηγέτη, σε μια ομιλία του όπου αναφερόταν στον Ντόναλντ Τραμπ.

“Αυτός ο νάρκισσος (σ.σ. ο Τραμπ) περιμένει να του τηλεφωνήσει (ο νεκρός);” διερωτήθηκε ο @saeedIran, παραπέμποντας στη δήλωση που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος στις 9 Μαΐου: “Θα ήθελα να μου τηλεφωνήσουν… είμαστε έτοιμοι για διάλογο”.

Ο @BahramAsadzadeh, από την άλλη, ανακάλυψε μια “συνωμοσία” στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον του Τραμπ: “Τον κάνουν να μοιάζει με ηλίθιο”, γράφει, αναφερόμενος στο κείμενο που διάβασε ο πρόεδρος. “Το βλέπετε καθαρά: αυτός διαβάζει μεγαλόφωνα” και την ίδια στιγμή οι άλλοι “συγκεντρώνουν αποδείξεις για να πουν ότι είναι φρενοβλαβής”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
25/06/2019

Δεν θα επιδιώξουμε ποτέ πυρηνικό όπλο, είπε ο Ζαρίφ: Τμήματα του drone βρήκαν Ιρανοί ψαράδες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal