Παραπλάνησαν τον εχθρό στο Νότιο Έβρο, παρουσία του Διοικητή της 1ης Στρατιάς

Στιγμιότυπο από την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΜΑΝΙΤΣΑ 2019» στην περιοχή του Έβρου. Φωτογραφία: ΓΕΣ




Στον πύργο ενός θωρακισμένου οχήματος γαλλικής κατασκευής, VBL, ο Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, θέλησε να επιστρέψει λίγα χρόνια πίσω ως ασκούμενος και αυτός στα “πλωτά” που κάνει ο Στρατός Ξηράς στην περιοχή του Έβρου.

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης επισκέψεώς του, ο Στρατηγός στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, παρακολούθησε την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΜΑΝΙΤΣΑ 2019».

  • Αντικείμενο της, η Διάβαση “Ευκαιρίας Ποταμού” όπως ονομάζεται στην στρατιωτική διάλεκτο, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων Νοτίου Έβρου, από Συγκρότημα Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού.Πρόκειται για μια άσκηση με πολλές ιδιαιτερότητες στην οποία παίζει σημαντικό ρόλο η προσοχή και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν από τους εμπλεκόμενους.

Η ζεύξη του υδάτινου κωλύματος πραγματοποιήθηκε από στοιχεία και μέσα Μηχανικού του Δ΄ Σώματος Στρατού.

  • Εκτελέσθηκαν οκτώ διαφορετικά επεισόδια, με επιτυχία και ως προς την εκτέλεση ενεργειών προπαρασκευής-εκτέλεσης της διάβασης ευκαιρίας, αλλά και ως προς τις διαδικασίες “παραπλάνησης”-“αποδιοργάνωσης” του εχθρού, γεγονός το οποίο καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο εκπαιδεύσεως του προσωπικού, την εξοικείωση του με τα μέσα και εν τέλει την υψηλή μαχητική του αξία.

 

Συνάντηση Αποστολάκη με τη αντιναύαρχο του 6ου στόλου παρουσία Πάιατ και αρχηγού ΓΕΝ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: