Ομαδικά πυρά από Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ για την δήλωση Τσίπρα

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος , Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Πυρ ομαδόν από το σύνολο της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε, νωρίτερα σήμερα Πέμπτη, μεταξύ άλλων, ότι «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα, όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιο μας […] να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους όσοι έκαναν θυσίες για να βγούμε από τα Μνημόνια, να δρέψουν σήμερα τους καρπούς των θυσιών τους, να έχουν τη δυνατότητα να μπουν στην καθημερινότητα, στη ζωή τους, στην τσέπη τους τα αποτελέσματα των θυσιών τους».

  • Σε σχόλιό τους πηγές της ΝΔ σχετικά αναφέρουν τα εξής: «Ο κ. Τσίπρας είπε σήμερα ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια. Έχει δίκιο. Μόνο που Τσίπρας και αλήθεια είναι αδύνατον να βρεθούν στην ίδια πρόταση».
  • Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά απάντησε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού αναφέροντας ότι «ο κ. Τσίπρας αφού έγινε με την πολιτική της ακραίας λιτότητας και της υπερφορολόγησης ο μεγάλος χορηγός της Νέας Δημοκρατίας, τώρα λέει νέο παραμύθι. Ζητά ψήφο για να αντιμετωπίσει δήθεν την δεξιά!!».

«Όμως ο κ. Τσίπρας με την αλήθεια έχει πάρει διαζύγιο. Όπως υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, «Ο μεγάλος κίνδυνος για την ζωή των Ελλήνων και την χώρα, είναι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε με το μνημόνιο, δεσμεύσεις που πρέπει άμεσα να αλλάξουν». Η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι «εγγύηση για την βελτίωση της ζωής των Ελλήνων και την ανοδική πορεία της Ελλάδας είναι ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής».

  • Όσο για το ΚΚΕ, σε σχόλιό του αναφέρει ότι «μετά από τέσσερα χρόνια πιστής εφαρμογής όλων των κατευθύνσεων της Κομισιόν, οι σημερινές στημένες κόντρες μαζί της δεν μπορούν να κρύψουν ότι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης που θα προκύψει την 7η Ιουλίου, θα είναι η κατά γράμμα υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών μνημονιακών και μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, που μία – μία βγαίνουν στην επιφάνεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τσίπρας: Η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές άνοιξε την όρεξη στους ακραίους των Βρυξελλών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: