Οι Ρεπουμπλικάνοι συγκεντρώνουν χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ

File Photo: Αρχίζει η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. EPA, Alex Wong, POOL AFP-OUT




Οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται ότι να προχωρήσουν σήμερα, Δευτέρα, στην ενεργοποίηση μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την συλλογή χρημάτων για την προεκλογική τους εκστρατεία.

Στην πλατφόρμα αυτή, που αναμένεται εδώ και πολύ καιρό, θα μπορούν να γίνονται δωρεές μικρών οικονομικών ποσών ενίσχυσης της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές του 2020, σύμφωνα με το “Politico”.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα WinRed είναι η απάντηση των Ρεπουμπλικάνων στην πλατφόρμα του Δημοκρατικού Κόμματος ActBlue, από την οποία έχει συγκεντρωθεί ποσό 174 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2019.

Το ηλεκτρονικό αυτό εργαλείο συλλογής χρημάτων έχει ως στόχο να αναδιαμορφώσει τον μηχανισμό συλλογής χρημάτων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, μέσω της οργάνωσης ενός κεντρικού μηχανισμού άμεσης δωρεάς χρημάτων στο κόμμα, που μέχρι σήμερα έλειπε από την προεκλογική κινητοποίηση των Ρεπουμπλικάνων, σε αντίθεση με τις κινήσεις των Δημοκρατικών για την προεκλογική ενίσχυση της εκστρατείας τους, από την βάση των ψηφοφόρων τους.

Η σημερινή ενεργοποίηση της πλατφόρμας θα γίνει δυνατή μετά από μήνες παρασκηνιακών διαβουλεύσεων μεταξύ της ηγεσίας των Ρεπουμπλικάνων, του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του υψηλόβαθμου συμβούλου του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ, αλλά και του μεγάλου δωρητή των Ρεπουμπλικάνων Σέλτον Άντελσον.

Η λειτουργία αυτής της πλατφόρμας θα κλείσει το κενό που υπάρχει στον οικονομικό μηχανισμό του κόμματος, όπως ελπίζουν οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων, καθώς ο πρόεδρος Τραμπ έχει ήδη αρχίσει την προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή του, από την Φλόριντα.

“Είναι η πρώτη φορά που βλέπω ένα πολιτικό κόμμα να ενώνει τις δυνάμεις του, για να κάνει κάτι πρωτοποριακό για τις προεκλογικές εκστρατείες, αντί των συμβούλων”, δήλωσε ο Τζος Χολμς που ανήκει στον στενό κύκλο των συνεργατών του ηγέτη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ.

“Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για την πιο σημαντική αναδιοργάνωση της πολιτικής υποδομής [ενός κόμματος] στην διάρκεια της καριέρας μου”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Προσπαθώντας να ξεπεράσουν την πολιτική ήττα που υπέστησαν στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018 για το Κογκρέσο, οι Ρεπουμπλικάνοι αποφάσισαν στις αρχές του 2019 να ανασυνταχθούν οικονομικά ενώνοντας τις δυνάμεις τους πίσω από μία διαδικτυακή πλατφόρμα που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει συνολικά τις ανάγκες προεκλογικής χρηματοδότησης του κόμματος.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είχε μέχρι σήμερα ένα κατακερματισμένο οικονομικό σύστημα συλλογής δωρεών, από μεγάλους δωρητές και χορηγούς του κόμματος, το οποίο κι εμπόδιζε την οργάνωση ενός κεντρικού συστήματος συλλογής οικονομικών συνεισφορών για την προεκλογική εκστρατεία, από την βάση των ψηφοφόρων του κόμματος.

Ωστόσο, ο καθορισμός των νομικών λεπτομερειών της συμφωνίας για την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας με την συμμετοχή των πλευρών που αναφέρονται παραπάνω αποδείχτηκε ένα δύσκολο έργο, ενώ η λειτουργία της πλατφόρμας είχε αρχικά εξαγγελθεί για τον Φεβρουάριο.

Η καθυστέρηση της λειτουργίας της πλατφόρμας προκάλεσε άγχος στους Ρεπουμπλικάνους και κυρίως μεταξύ των μελών του κόμματος που έχουν έδρες στην Βουλή των Αντιπροσώπων, για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα στην προεκλογική τους εκστρατεία για το 2020 και για τον λόγο αυτό, να βρεθούν σε δύσκολη θέση απέναντι στους Δημοκρατικούς.

Παρά το γεγονός ότι η προεκλογική εκστρατεία που έχει οργανώσει ο πρόεδρος Τραμπ, αλλά και οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας έχουν ξεπεράσει οικονομικά τους Δημοκρατικούς, η προεκλογική εκστρατεία των Ρεπουμπλικάνων στην Βουλή των Αντιπροσώπων βρίσκεται πίσω, σε σύγκριση με την αντίστοιχη των Δημοκρατικών.

Από την άλλη μεριά, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν βάλει ως κεντρικό πολιτικό στόχο για τις εκλογές του 2020, την επανάκτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τους, στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αξιωματούχοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δήλωσαν ότι η προεκλογική εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ, αλλά και οι εθνικές επιτροπές του κόμματος, έχουν αρχίσει την τοποθέτηση του ηλεκτρονικού λογισμικού συλλογής χρημάτων στο πλαίσιο της νέας ενιαίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ η συλλογή χρημάτων θα μπορεί να αρχίσει από σήμερα.

Ο κάθε υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θα έχει πρόσβαση στο σύστημα, το οποίο στην ουσία του, διευρύνει την ουσιαστική συμμετοχή της εκλογικής βάσης του κόμματος στην διαμόρφωση των οικονομικών της προεκλογικής εκστρατείας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν επιδιώκω πόλεμο με το Ιράν, αρκεί μια συμφωνία για τα πυρηνικά δήλωσε ο Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: