Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε μια τιτάνια μάχη 5 ωρών αλλά τελικά λύγισε από τον Βαβρίνκα

Stefanos Tsitsipas of Greece plays Stan Wawrinka of Switzerland during their men€s round of 16 match during the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 02 June 2019. EPA, CAROLINE BLUMBERG




Στη φάση των «16» σταμάτησε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός. Ο Έλληνας πρωταθλητής, νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, αντιμετώπισε σήμερα (2/6) τον Στάνισλας Βαβρίνκα στο κορτ «Σουζάν Λενγκλέν» και ο Ελβετός, νούμερο 28 στον κόσμο και 24 στο κυρίως ταμπλό, επικράτησε με 7(8)-6, 5-7, 6-4, 3-6, 8-6, βάζοντας τέλος στα… όνειρα του 20χρονου να προκριθεί στους προημιτελικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσιτσιπάς νικήθηκε σήμερα και από την… κούραση, καθώς η αναμέτρηση με τον Βαβρίνκα κράτησε 5 ώρες και 9 λεπτά! Από την πλευρά του, ο 34χρονος «Σταν» πήρε το «εισιτήριο» για τους «8» της διοργάνωσης, όπου θα αναμετρηθεί με τον σπουδαίο συμπατριώτη του, Ρότζερ Φέντερερ.

Σε μια στροφή της αναμέτρησης λοιπόν, ο Τσιτσιπάς «ξέσπασε» έπειτα από έναν κερδισμένο πόντο του λέγοντας προς την κερκίδα: «Σιωπή τώρα».

Στο πρώτο σετ κανείς από τους δύο «μονομάχους» δεν κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα ο αγώνας να φτάσει στο 6-6 και το σετ να κριθεί στο τάι μπρέικ. Εκεί ο 34χρονος Βαβρίνκα ήταν πιο αποτελεσματικός και επικράτησε με 8-6, παίρνοντας το πρώτο σετ σε 57 λεπτά.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 3-0, αλλά ο Βαβρίνκα ισοφάρισε σε 3-3. Όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το 4-3, ενώ στη συνέχεια «έσπασε» το σερβίς του Ελβετού και προηγήθηκε 5-3. Ο Βαβρίνκα ισοφάρισε σε 5-5, ωστόσο στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς βρήκε τις… απαντήσεις και πήρε το δεύτερο σετ με 7-5, μετά από «μάχη» 1 ώρας και 17 λεπτών.

Στο τέταρτο γκέιμ του τρίτου σετ ο Βαβρίνκα «έσπασε» το σερβίς του Τσιτσιπά και προηγήθηκε 4-3. Λίγο αργότερα ο Ελβετός έκανε το 5-3 και, παρά τις προσπάθειες του Τσιτσιπά που μείωσε σε 5-4, πήρε το τρίτο σετ με 6-4 σε 54 λεπτά. Σημείο «κλειδί» σε αυτό το σετ ήταν τα αβίαστα λάθη, με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει 13 και τον Βαβρίνκα μόλις 4.

Το τέταρτο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσιτσιπά, ο οποίος «έσπασε» το σερβίς του Βαβρίνκα για το 2-0, ενώ στη συνέχεια προηγήθηκε 3-0, ωστόσο ο Ελβετός έκανε το 3-1 και με break μείωσε σε 3-2. Ο Τσιτσιπάς «απάντησε» με break για το 4-2, προηγήθηκε 5-2 και, παρότι ο Βαβρίνκα μείωσε, ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε το σετ με 6-3 σε 43 λεπτά και ισοφάρισε σε 2-2.

Έτσι, η αναμέτρηση οδηγήθηκε σε πέμπτο σετ, στο οποίο οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους έως και το 7-6, με το οποίο προηγήθηκε ο Βαβρίνκα. Εκεί ο Ελβετός έκανε το break στον Τσιτσιπά και διαμόρφωσε το 8-6, με το οποίο πήρε το σετ και τη νίκη.


Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: