Ο Τσίπρας ματαιώνει 32 νέες μετατάξεις στη Βουλή: Όσες έγιναν δεν θα ανασταλούν

File Photo: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Κ) και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης (ΚΔ) παρευρίσκονται στην εκδήλωση «Το στοίχημα της συμφωνίας των Πρεσπών», στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Την αναστολή της διαδικασίας των μετατάξεων ζήτησε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

  • Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση «παρά το γεγονός ότι ήταν καθ’ όλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση» καθώς «αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».

Κατά τη συνομιλία των δύο ανδρών, αποφασίστηκε από κοινού, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, να προβεί στις σχετικές δηλώσεις ο πρόεδρος της Βουλής. Πρόκειται για 32 ακόμη μετατάξεις που δεν θα πραγματοποιηθούν ενώ οι άλλες 32 που έχουν ήδη ολοκληρωθεί δεν μπορούν να ανακληθούν καθώς έχουν ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

  • Λίγες ώρες νωρίτερα, την παραίτησή της από το Ίδρυμα της Βουλής υπέβαλε η Α.Α., θυγατέρα της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, η οποία ήταν υπάλληλος ΙΔΟΧ διάρκειας ενός έτους στο Ίδρυμα. Ομοίως, παραίτηση υπέβαλε και η Μ.Λ.Σ., θυγατέρα της προϊσταμένης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, υπάλληλος ΙΔΟΧ διάρκειας ενός έτους στο Ίδρυμα της Βουλής.

Όπως έγινε γνωστό, και οι δύο υπέβαλαν παραίτηση για λόγους ευθιξίας.

Οι δύο αποφάσεις πρόσληψης είχαν υπογραφεί στις 31 Μαΐου 2019 από την πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Νίκη Μαρωνίτη.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τσίπρας: Η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές άνοιξε την όρεξη στους ακραίους των Βρυξελλών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: