Ο Τραμπ στρέφει τα βέλη του στις εταιρείες κατασκευής Nord Stream 2: Απειλεί με δασμούς

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (Δ) με τον Πολωνό Πρόεδρο Αντρέι Ντούντα (Α) κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ, Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019. Νωρίτερα ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος Ντούντα υπέγραψαν συμφωνία για την αύξηση της στρατιωτικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς από την Πολωνία των μαχητικών αεροσκαφών F-35 και για την αυξημένη παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία. EPA, SHAWN THEW, POOL




“Χέρι” και στις εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου επιχειρεί να βάλει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε απόψε ότι  εξετάζει το ενδεχόμενο να τους επιβάλει κυρώσεις.

Επιπλέον ο Τραμπ στρέφει τα βέλη του και προς την Γερμανία, προειδοποιώντας την για την εξάρτησή της από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους.

  • Ο υπό κατασκευή αγωγός Nord Stream 2, μήκους 1.225 χιλιομέτρων, έχει διχάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς οι ανατολικές και οι βαλτικές χώρες θεωρούν ότι εντείνει την εξάρτηση της Ευρώπης από τη Μόσχα ενώ εκείνες της βόρειας Ευρώπης και ιδίως η Γερμανία προβάλουν τα οικονομικά οφέλη του.

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ρικ Πέρι είπε τον περασμένο μήνα ότι “στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον” πρόκειται να κατατεθεί ένα νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει σκληρές κυρώσεις και περιορισμούς στις εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται στο σχέδιο αυτό.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Σαν απειλή κραδαίνει τη «μυστική» συμφωνία για το μεταναστευτικό με το Μεξικό ο Ντ. Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: